Plansızca yola çıkan gezginlerin en çok tercih ettiği aktivitelerden biri kamp tatili. Rahat bir şekilde konaklayıp kısa bir süre içinde başka bir yere göçmek, yeni keşifleri de beraberinde getiriyor. Bunun verdiği özgürlüğün tadı, kolay kolay vazgeçilemeyecek bir alışkanlığa dönüşüyor. Doğal yaşamı tecrübe etmek, tabiatı yakından keşfetmek, yeni arkadaşlıklar kurmak ya da kendinle kalmak… Kamp fikri için birçok seçeneğin olabilir. Sen de kendini sınırlamadan, rotayı geniş tutabildiğin, maceraya açık bir tatil anlayışı için Marmaris’in birbirinden güzel koylarını listene eklemelisin.
Bördübet Kamp Alanı
Amazon Koyu olarak da bilinen Bördübet, denizden ve karadan keşfedilmeye açık bir şekilde kamp sevenlerin fazlasıyla hoşnut kalacağı yerlerden. Öncelikle burası için söylenmesi gereken ilk şey, huzur veren kuş sesleri… Bördübet, İngilizlerin buraya verdiği “Bird’s Bed” isminin çağrışımıyla bugünkü halini almış. Denizden iç kısımlara doğru kıvrılan dere, yemyeşil ormanların içinde kalarak masalsı bir güzelliğe bürünüyor. Rüzgar sörfü, kano gibi sporlara elverişli olan koy, aynı zamanda dağ bisikleti ve trekking için de çok uygun. Son zamanların kamp trendlerinden glamping seçeneği burada da var. Kamp kültürüne sahip bir gezginsen, Bördübet kendi çadırını kurarak yalnızlığın tadını çıkarmana da fırsat tanıyor. Kuş sesleriyle başlayan gün, parlak yıldızların altında huzurlu bir şekilde sonlanıyor.
İçmeler Kamp Alanı
Sırt çantanı kapıp bir anda yola çıkanlardansan, aklında olması gereken bir kamp yeri de İçmeler… Maliye Kampı olarak da biliniyor. Sığ bir yapıya sahip denizi, oldukça duru ve biraz da serin. Denizin bazı kısımlarında karşılaşabileceğin kayalıklar için seni şimdiden uyarmış olalım. Çadır kampı için ücretsiz olarak kullanılabilecek alanlar mevcut. Burada kamp yapmanın en cezbedici yanı, kamp alanının denize sıfır olması. Marmaris’in merkezinden yalnızca 15 dk. sürecek bir yolculukla buraya gelebiliyorsun. Çadır kurabileceğin yerler dışında, bungalov evleri de var. Karavan kampına açık değil. Kelebek Adası ve Marmaris Körfezi manzarasını farklı açılardan gören bölge, sonbahar mevsimine yakın biraz daha sakin oluyor. Kalabalıktan uzaklaşabileceğin gibi, biraz uzağında bulunan restoran ve farklı mekânlarda sosyalleşmek de tamamen senin tercihin. Merkeze oldukça yakın olan İçmeler otelleri de Marmaris’te konforlu bir konaklama alternatifi ararsan, her bütçeye uygun seçenekleriyle seni bekliyor.
İnbükü Kamp Alanı
Çubucak Tabiat Parkı’ndan yürüyerek de ulaşabileceğin İnbükü, harika koylara sahip. Çam ağaçlarıyla kaplı, muhteşem deniz manzarasıyla aradığın sessizlikte bir kamp alanı. Bir tarafa yeşili, diğer tarafa maviyi alarak patika yollarda dinlendirici yürüyüşler yapabilirsin. Karavan kampı için de imkân sağlayan İnbükü’nde bir işletme olmaması, aradığın sakin ortamı sana verebiliyor. Denizden çıktıktan sonra çam ağaçlarının huzurlu esintisi eşliğinde kitap okumak ayrı bir keyif. Kamp tatilinden sonra yakınlarda bulunan, Marmaris’in meşhur Baca Mağarası da tamamlayıcı bir alternatif olabilir. Eğer sualtı manzaralarına ilgi duyuyorsan, amatör ve profesyonel dalışın gözde adreslerinden Baca Mağarası’na da buraya gelmişken bir uğramalısın.
Akkum Koyu
Bozburun’a ait Selimiye beldesindeki Akkum Koyu, kamp tatili için yönelebileceğin bir diğer seçenek. Rüzgâr almayan bir bölgede olduğu için denizi çarşaf durgunluğunda. Bu özelliği ile tekne gezilerine de müsait. Bu koyda deniz sığ olduğu için rahatça açılarak yüzmenin keyfine varabiliyorsun. Çevresinde yerleşim yeri ve herhangi bir işletme olmadığı için, Marmaris’in sakin yerleri arasında gösteriliyor. Doğa âşıklarını içine çeken koyda, plajın arka kısmında çadır kurabileceğin yerler var. Cırcır böceklerinin sesi ve denizden gelen hafif serinlik, hatırladıkça özlenen yaz akşamı anılarına bir yenisini daha ekleyecek.
Günnücek Orman Kampı
Marmaris’in merkezine yalnızca 1 km olan ve Marmaris Milli Parkı’nda bulunan Günnücek, her mevsimin başka güzellikte yaşandığı yerlerden. Defne ve sığla ağaçlarından oluşan muhteşem orman, yaklaşık 50 kuş türüne yuva görevi görüyor. Halk arasında “günnük” olarak anılan ve ormana adını veren sığla ağaçları, buraya has endemik türlerden. Sığla ağacına bir de kızılçam ağaçları eşlik ediyor. Olağanüstü zenginlikteki ormanda gezintiye çıktığında sevimli sincaplara rastlaman da an meselesi. Ormanın içerisindeki küçük su birikintileri, ağaçların yansıması ve düşen yapraklarla güzel bir görüntü ortaya çıkarıyor. Hem sahil hem orman yürüyüşü yapabileceğin Günnücek, yaz mevsiminin aşırı sıcaklarından bunalanlar için de serinlik vadediyor. Çadırla konaklayabileceğin keyifli bir doğa kampı için, Günnücek’i rota listene mutlaka dahil etmelisin.
Çetibeli Orman Kampı
Marmaris – Muğla yolunun 20. km’sindeki Çetibeli, kamp için kıyı yerine orman tercih edenlerin beklentilerine daha uygun. Kızılçam ve çınar ağaçlarının gölgesine çadır kurarak bu huzurlu ortama bir anda kapıldığını fark edeceksin. Trekking için harika bir yer olan ormanın derinlikleri, bisiklet sürüşü için de güzel bir rotaya sahip. Ek olarak buraya gelirken yanında bir de yoga matı getirmelisin. Çünkü bu dinginliğe en uygun aktivitelerden biri de yoga yapmak. Çetibeli, kısa süreli konaklama ya da günübirlik geziler için de düşünülebilecek yerlerden. Durağan bir konaklama yerine hareketli bir tatil planın varsa, burası tek günlük bir ziyarete mutlaka değer.