Tarihe tanıklık eden, üstelik doğanın da oldukça cömert davrandığı bir rotayı keşfetmek oldukça heyecan verici! Kemer, popüler bir turist mekanı olmasına rağmen göz değmemiş gibi hissettiren doğal güzellikleriyle konuklarına her ziyarette yeni deneyimler vadediyor. Heyecanlı bir seyahate hazırsan arkana yaslan, yola çıkıyoruz!
Antalya Kemer’e yapacağın seyahati planlamaya başladın mı? Seyahat günlerin sınırlıysa ve bu günleri çok verimli değerlendirmek istiyorsan okumaya devam… Bölgenin hem doğal güzellikler hem tarih mirası konusunda zengin bir seçki sunmasının beraberinde mavi bayraklı plajları da akıl çeliyor. Anlayacağın, Antalya’nın popüler noktalarından Kemer gezilecek yerler konusunda çok fazla seçeneğe sahip. Biz senin için uzun uzun düşündük ve Kemer’de mutlaka görmen gereken yerlerin bir seçkisini hazırladık!
Göynük Kanyonu
Kemer’de gezilecek yerler önerilerimize doğanın kıymetli bir hediyesiyle başlıyoruz. Tarihi Likya Yolu’nun çevresinde konumlanan ve Toroslar’ın görkemi içinde doğayla buluşma olanağı sağlayan Göynük Kanyonu… Burada sakin bir doğa yürüyüşü yaparak keyifli saatler geçirebileceğin gibi rafting ve zipline gibi aktivitelere de katılabilirsin. Ayrıca göletin yanından yürüyerek ulaşacağın doğal havuzda yüzmeyi de mutlaka denemelisin!
Phaselis Antik Kenti
Kemer gezi rehberimiz tüm hızıyla devam ediyor! Sırada çok özel bir rota önerimiz var. Phaselis Antik Kenti; içerisinde açık hava müzesi, şehir kalıntıları, kayaların içine oyulmuş mezarlar ve bir yer altı mağarasının bulunduğu oldukça geniş bir alanda bulunuyor.
Phaselis Antik Kenti’ni rotana eklemeye karar verdiysen aynı bölgede bulunan Phaselis Koyu’nda zaman geçirmeyi de unutmamalısın. Bu güzel koyda özellikle sabah saatlerinde yüzmek ayrı bir keyif veriyor. Öğle saatlerinde tur teknelerinin uğrak noktaları arasında bulunan koy, günün bu zamanlarında biraz kalabalık olabiliyor.
Çıralı Yanartaş
Sırada Olimpos’un sönmeyen ateşi var! Zeus’un oğlu Herakles’in olimpiyat meşalesini yakmasıyla efsanelere konu olan, bölge halkının sadece “yanar” dediği ve uzun yıllar bilim adamları tarafından araştırılan meşhur Yanartaş’ı anlatmaya başlıyoruz.
Kemer’de gezilecek yerler dendiğinde mutlaka anılması gereken bu kayaların yıllardır sönmediğine inanılıyor. Mesire alanına kadar araçlarla ulaşılıyor ancak kayalara ulaşmak için biraz zorlayıcı sayılabilecek 1 kilometrelik bir patikayı tırmanman gerekiyor. Bölgeyi özellikle akşam ziyaret etmek istersen yanına güçlü bir ışık kaynağı almayı unutma!
Idyros Antik Kenti
Gezi rehberimiz Kemer gibi zengin bir rotaya yakışacak çeşitlilikte devam ediyor! İlçe merkezine sadece 2 kilometre mesafede yer alan Idyros Antik Kenti, Ay Işığı Parkı ile balıkçı barınağı arasında yer alıyor. 1976 yılında yapılan kazılarla ortaya çıkan antik kent, Bizans dönemine ait surlar ve sikkeler gibi kalıntıların yanı sıra çok özel mozaiklere de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca çalışmalar henüz tamamlanmamış olsa da kilise ve şapel kalıntıları bulunması ve bölgenin limana yakınlığı, buranın bir liman kenti olduğu olasılığını güçlendiriyor.
Maden(Atbükü) Koyu
Kemer’de gezilecek koylar söz konusu olduğunda zor bir seçim yapmamız gerekti. Neyse, zor tercihlerimiz her zaman bu kadar keyifli şıklar arasında olsun diyerek devam edelim: Maden yani Atbükü Koyu, sakinlik arıyorsan bölgede mutlaka görmen gereken yerler arasında bulunuyor. Zamanında krom madeni çıkarılan bölge adını buradan alıyor.
Bölgede artık maden faaliyetleri sona ermiş ve bu cennet köşesi, günümüzde tüm sakinliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Günün her saati tur tekneleri ve gezginler gelse dahi Atbükü Koyu genelde diğer koylara göre sakin oluyor. Ancak buraya gideceksen bölgede bir işletme olmadığını, yani doğrudan doğaya gideceğini unutmamanı tavsiye ediyoruz.
Tahtalı Dağı
Heybetiyle büyüleneceğin bir başka öneriyle daha karşındayız! Tahtalı Dağı, bir diğer adıyla Olimpos Dağı, 726 metreden 2 bin 365 metre yüksekliğe kadar çıkan teleferiği ile tanınıyor. Kemer ve Fethiye arası gezilecek yerler arasında önemli bir yeri olan dağ sınırlarının içinde, Likya Yolu’nun batı kolu bulunuyor. 80 kişilik panoramik kabinlere sahip teleferikler eşliğinde çıkış yapma olanağı sunulan Olimpos Dağı’nda pek çok endemik bitki türü bulunuyor. İmkanın olursa bu rotayı gün batımı saatlerine denk getirmeni öneriyoruz.
Paris 2 Batığı
Listemize Kemer’in kendine has yapısına uygun bir öneriyle son veriyoruz. Kemer, su altı dalışları konusunda dünya çapında tanınan ve ülkenin en çok tercih edilen yerlerinden biri. 1917 yılında batan Fransız gemisi Paris 2’ye ait olan batık, dalışlarda sık tercih edilen noktalar arasında bulunuyor.
1995 yılında keşfedilen batık ve Akdeniz’in zengin denizaltı popülasyonu, misafirlerine farklı bir deneyim sunuyor. Deniz seviyesinin 33 metre altına yapılan dalışlarda, Paris 2 Batığı’na ait geminin üstünde altı adet uçaksavar ve iki torpil kovanı görülebiliyor. Tabii yanında mutlaka bir profesyonelle dalış yapman gerekiyor.
O halde şimdi keşfetme zamanı! Sıra sende; planını yap, otelini seç ve harekete geç… Uygun fiyatlarla konforlu konaklama alternatiflerini keşfetmek istediğinde Odamax yanında!