Belgrad Ormanı, bu yıl bir kez daha gece koşularına ev sahipliği yapıyor. 2017 yılından itibaren düzenli olarak yapılan Belgrad Ormanı Gece Koşuları’nın ilki, 9 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek. Yılın iki farklı zamanında yapılan ve geleneksel hale gelen gece koşuları, her yaştan katılımcıya uygun şekilde organize ediliyor. Kadınlar ve erkekler olarak iki kategoride koşulan etkinlikte, 6k ve 12k olarak iki farklı parkur koşu severleri bekliyor. Yarışa kayıt için son gün 8 Nisan. Hareket ve eğlence dolu bir gece için sen de start çizgisinde yerini almalısın.
Yarış Programı ve Parkur
İstanbul’un kalbinde, şehrin en güzel oksijen kaynaklarından olan Belgrad Ormanı’nda yapılacak koşuların rotası, Neşet Suyu koşu parkurundan geçiyor. Yarıştan önce buraya gelirsen, orman içindeki farklı yürüyüş parkurlarını deneyimleyebilirsin. Yarış programı saat 18.00’de, alan etkinlikleri ve eğlence ile başlıyor. Koşu öncesi burada keyifli zaman geçirebilir, koşuya daha rahat başlayabilirsin. Yarış kiti ve çip teslimlerinin ardından 20 dakikalık bir ısınma bölümü var. Saat 21.00’de 12k startlar, 21.15’te ise 6k startlar için çıkış verilecek. Bir saat süresi bulunan 6k koşu bir turda etap tamamlanırken; 12k’da süre iki saatten ve rota da iki turdan oluşuyor. Parkur, toprak zemin ve stabil orman içi yolundan meydana geliyor.
Yarış, düzenli koşu kondisyonu olan kişilerin kendini denemesi için güzel bir seçenek olduğu gibi, ilk defa koşacaklara da farklı bir deneyim sunuyor. Her seviyeden katılımcıya uygun ve rahatça koşulabilecek düzeyde olan koşu, Belgrad Ormanı’nın güzel doğasının derinliklerinde çok keyif alacağın bir spor aktivitesi.
Ödüller
Belgrad Ormanı Gece Koşusu’na katılan bütün yarışmacılara katılım madalyası veriliyor. Dereceye giren katılımcılara ise kupa ve varsa sponsor hediyeleri takdim ediliyor. Ödüllerde, paralimpik kategori de bulunuyor. Gece koşularında yarışan tüm engelli yarışmacılar, özel kürsü madalyasıyla ödüllendiriliyor.
Uyarı ve Öneriler
Yarışmada sporcuların yanında bulundurması gereken malzemeler, kontrol sırasında görevliler tarafından gözden geçiriliyor. Kafa lambası, düdük, iki tane yedek pil, maske gibi malzemeleri yanına almayı unutma. Kafa lambasının çalıştığından emin olup yeterli görüşü sağlayıp sağlamadığı kontrol edilmeli. Bunun yanında cep telefonun da yarış boyunca yanında olmalı ve sürekli açık kalmalı.
Kalp rahatsızlığı ve solunum yolları sıkıntısı yaşayanların yarışmaya katılması sağlıklı bulunmuyor. Yarış sırasında oluşabilecek herhangi bir sorun olması halinde, katılımcıların yarıştan ayrılması ve medikal destek almaları için yönlendirme sağlanıyor. Sağlık ve güvenlik koşullarının önemi için zorlayıcı faktörlerden kaçınmalı.
Nisanda bahar havasına çok aldanmamak gerek. Yağmur yağışı olasılığına karşı tedarikli olmakta fayda var. Yanına hafif, katlanabilir bir yağmurluk alabilirsin. Ağırlık yapmayacak bir sırt çantası ya da bel çantası, çok amaçlı buff ve matara taşıma aparatı da işini kolaylaştıracaktır. Yarış sonrasında kıyafet değişimine ihtiyaç duyman çok normal. Yanında getireceğin yedek kıyafetler, organizasyon tarafından korunuyor ve finiş noktasında sana geri veriliyor. Spor ayakkabıyı çorapla kullanman daha sağlıklı ve konforlu bir koşu için şart.
Mis gibi orman havası içinde, kafa lambası ışığında, farklı bir keşif yolcuğuna çıkarak utulmaz bir koşu deneyimi yaşaman için Belgrad Ormanı Gece Koşusu’na davetlisin!