Türkiye’de deniz tatilinin en sevilen adreslerinden olan Çeşme, birbirinden güzel kıyıları ve plajlarıyla çoğu zaman capcanlı. Rüzgarsız, dalgasız, Mavi Bayraklı Çeşme plajları, deniz tutkunlarının her mevsim gözdesi. Komşusu Alaçatı ile birlikte ayrılmaz bir bütün olsa da her iki yerin de kendine has havası ve farklı güzellikleri var. Mavisine ve doğasına doyum olmayan Çeşme’nin taş evleri, samimi sokaklarıyla o dingin hava hâlâ hissediliyor.
Huzurlu, sakin ve tercihe göre hareketli. İşte, Çeşme’nin en güzel plajları…
Ilıca Halk Plajı
Çeşme deyince ilk sırada her zaman Ilıca Plajı geliyor. Kilometrelerce uzanan sahilinde, istersen havlu at güneşlen, istersen çevredeki işletmeleri değerlendir. Denizi çok sığ olduğu için burası çocuklu ailelerin rahat edebildiği, ailece gelinen tatillerin popüler plajı. Her zaman ılık kalan sularının kaynağı ise termal su. Şifalı suları, oldukça eski zamanlara dayanan coğrafi bir miras. Kaplıca plajı statüsünde olan Ilıca Plajı’ndaki kaplıca suyunun çeşitli hastalıkların tedavisinde yardımcı olduğu düşünülüyor. Ayrıca, suyun cildi güzelleştiren ve sağlıklı görünüm veren etkisi olduğu da söylentiler arasında. Plajın etrafındaki otellerle birlikte; kafe, eğlence merkezi, restoranlar da buraya hareketli bir atmosfer katıyor.
Çeşme’nin merkezine yakın bir tatil için Ilıca Plajı çevresindeki otelleri mutlaka değerlendirmelisin.
Altınkum Halk Plajı
Altınkum, serin mi serin suları ve incecik kumlarıyla ünlü. İsmini, altın rengindeki kumlarından alıyor. 500 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde küçük bir plaj. Çeşme’nin merkezinden hareketle, İzmir-Çeşme otoyolunu kullanarak 25 dakikalık (19 km) bir yolculukla ulaşılabilir. Sığ yapıdaki denizi yavaş yavaş derinleşiyor ve mavinin farklı tonlarını barındıran durulukta. Sana eşlik eden rengârenk balıkları görebileceğin kadar temiz bir deniz. Bu özelliğiyle dalış yapmak isteyenlerin de ilgisini çekiyor. Fazla rüzgâr almadığı için bölgenin en dalgasız denizi. Dingin suları, acemi yüzücüler ve çocuklu aileler için tercih sebebi olsa da gelişen turizm olanaklarıyla her ihtiyaca uygun bir yer.
Pırlanta Plajı
Çeşme’nin merkezine 24 km uzaklıkta bulunan Pırlanta Plajı, merkezden araçla 25 dakikada gelebileceğin bir yer. Adının hakkını veren ışıl ışıl suları her daim temiz. Çeşme’ye yakın olsa da sakinliğinden bir şey kaybetmiyor. Etrafı çam ormanlarıyla çevrili plajının berrak sularında yüzerken huzurun tadını çıkarabilirsin. Ormanlık bir alan olduğu için, çadır ve karavan kampına çok elverişli. Pırlanta Plajı’nın çevresinde yürüyüş yapabileceğin bir de parkur bulunuyor.
Hacettepe Koyu
Eski ismiyle Sera Koyu olarak bilinen yer, Çeşme’deki en sakin noktalardan biri. Kumlu sahili, dalgasız ve sığ suları dupduru bir güzellikte. Teknelerin de uğrak yerlerinden olan Hacettepe Koyu’nda, kumluk ve çimlik olmak üzere iki farklı şezlong alanı var. Ilık ve berrak sularıyla huzurlu bir tatil günü geçirmen için gitmen gereken yerlerden.
Sakızlıkoy Plajı
Yarımadanın kuzeyinde bulunan Sakızlıkoy, halka açık plajlardan. Karmaşadan ve kalabalıktan uzak, denizin keyfini çıkarmak isteyenler için korunaklı bir yer. Çevresindeki işletmelere ve çeşitliliğe rağmen huzurlu havasını koruyor. Temiz, berrak ve biraz serin bir denizi var. Küçük bir plaj olma özelliğinin yanında, su sporlarına da uygun yapıda. Nefis manzarasından bahsetmeden geçmeyelim. Sakızlıkoy çevresinde, zengin Ege mutfağı lezzetlerini tadabileceğin restoranlarda güzel bir yaz akşamı geçirebilirsin. Bölgenin meşhur sakız otunu da tatmadan dönme.
Kleopatra Koyu
İki tarafını koruyan kayalardan dolayı, sert rüzgâr ve dalgaların etkisinde kalmayan Kleopatra Koyu, Çeşme’nin en doğal yerlerinden. Özellikle kaya oluşumları ilgi çeken bir güzellikte. Sığacık Plajı olarak da bilinen koyun sakin suları, çarşaf gibi denizi ve incecik kumlarıyla muhteşem bir doğallığı var. Su altı zenginlikleri de bulunan denizde, şnorkelle dalış yaparak su altı dünyasında harika keşifler yapabilirsin. Kleopatra Koyu, tekne gezilerinin de sevilen adreslerinden. Bu bölgenin çevresinde doğa yürüyüşleri yaparak beklemediğin anda bir başka bakir koy karşına çıkabilir.
Şifne
Şifne, berrak suları ve temiz plajının yanında termal otelleri ve kaplıca seçeneğiyle de tercih edilen bir yer. Bol mineralli sularının cildi güzelleştirdiği ve birçok rahatsızlığın giderilmesinde fayda sağladığı düşünülüyor. Şifne’nin meşhur çamur banyolarını ve havuzlarını da mutlaka değerlendirmelisin. Özellikle havuzda çok eğlenceli vakit geçirilebilir. Buradan ayrılırken her açıdan tazelenmiş hissederek döneceksin. Çeşme’nin sağlık ve şifa noktası olarak bilinen Şifne’de yorgunluğunu geride bıraktığın bir günün sonunu, güzel bir balık restoranında lezzetli bir akşam yemeğiyle noktalayabilirsin.