Amasra Otelleri

Çok Rezerve Edilen Amasra Otelleri

En Ucuz Amasra Otelleri

Amasra Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüz Ölçümü

120 km²

Nüfusu

14151

Telefon Kodu

378

En Sakin Sezon

Ekim-Mart

En Yoğun Sezon

Nisan-Eylül

Amasra Deneyimleri

Amasra

Amasra Kalesi

 

 

Yapımı Roma Dönemi’nde tamamlanan Amasra Kalesi; Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemlerinde onarılarak bugünkü büyüleyen görünümüne kavuşuyor. Harika bir manzaraya sahip olan Amasra Kalesi’ne Küçük Liman’dan Boztepe’ye giderken, köprüye varmadan yukarıya doğru uzanan yokuşlardan ve merdivenlerden çıkarak ulaşabilirsin.

Amasra

Boztepe

 

 

Amasra’ya kadar gidip Boztepe’yi görmeden dönmek olmaz! Kemere Köprüsü ile Amasra’ya bağlı olan küçük yarımadada yer alan Boztepe ve Sormagir Mahallesi, Amasra tarihinde yolculuk yapabileceğin en keyifli noktalardan… Kemere Köprüsü’nden geçerek tarihi kapıdan giriş yaparak ulaşabileceğiniz Boztepe, bir deniz feneri ile Amasra’nın sembollerinden biri olan Ağlayan Ağaç’a da ev sahipliği yapıyor.

Amasra

Kemere Köprüsü

 

 

İlçenin simgelerinden Kemere Köprüsü, sağında ve solunda muhteşem bir deniz manzarasına sahip. Zindan Adası ile Amasra’yı birbirine bağlayan bu Roma köprüsü, tarih boyunca Cenevizlileri Bizans ve Osmanlı hakimiyetinden günümüze kadar ulaşmış

Amasra

Ağlayan Ağaç

 

 

300-350 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülen Ağlayan Ağaç, denizden gelen nemi bünyesinde toplayarak ilkbahar aylarında bu nemi yapraklarından atmasıyla dikkat çekiyor ve bu özelliği ile her yıl pek çok turisti Boztepe topraklarına çekiyor.

Amasra

Çekiciler Çarşısı

 

 

Amasra’da ağaç oymacılığının geçmişi yüzlerce yıl öncesine uzanıyor. Amasra Kalesi’nin yanında bulunan çarşıda ağaç oymacılığı, tel kırma gibi yöresel el sanatları ile uğraşan zanaatkarların ürettiği pek çok hediyelik eşya sergileniyor.

 

Amasra

Göldere Şelalesi

 

 

Karaman Köyü’ne 7 km mesafede bulunan Göldere Şelalesi, doğa tutkunlarının Amasra’da en sevdiği duraklardan… Ormanın içinden giden engebeli bir yoldan ulaşılan şelale, kampçılar için de bir cazibe noktası…

 

Amasra

Gürcüoluk Mağarası

 

 

Amasra ilçe merkezine 12 km mesafedeki mağara, tabiat parkı kategorisinde değerlendiriliyor. 159 m uzunluğundaki mağara, birbirine geçişi bulunan 36 odacıktan oluşuyor. Desenli duvarlar, dikitler, damlataşları ve bitkileri ile mağara, eşsiz bir doğal atmosfer sunuyor.

Amasra

Çakraz Plajı

 

 

Güzel plajları ile ünlü Amasra’nın merkezine 20 dakika uzaklıktaki Çakraz Plajı, yeşilin ve turkuaz deniz sularının buluştuğu eşsin bir adres. İlçenin en popüler plajlarından olan Çakraz’da denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, balık tutma, yelkencilik ve doğa sporları gibi aktivitelerle keyifli vakit geçirebilirsin.

 

Amasra

Amasra Müzesi

 

 

Müze ilk olarak 1955 yılında, belediye binasının bir bölümünde hizmete girmiş. 1984’te ise şimdiki yeri olan Bahariye Mektebi’ne taşınmış. 2 arkeolojik salonu bulunan müzede; Helenistik, Roma, Bizans, Cenevizliler ve Osmanlı, dönemlerine ait eserler sergileniyor.

 

Amasra

Kemerdere Köprüsü

 

 

İlçeye 3 km mesafedeki Cevizlik Vadisi’nde bulunan Kemerdere Köprüsü, Roma İmparatoru Cladius döneminde inşa edilmiş. Bugün ormanlık alan içerisinde kalan köprünün ayağında, Roma ve Pontus arasındaki savaşı anlatan kabartmaları görebilirsin.

 

Amasra'da ne yenir ?

<p>Amasra Salatası</p>

Amasra Salatası

<p>Bartın Mantısı</p>

Bartın Mantısı

<p>Balık</p>

Balık

<p>Ballı Yoğurt</p>

Ballı Yoğurt

<p>Çöven Ekmeği</p>

Çöven Ekmeği

<p>Amasra Pidesi</p>

Amasra Pidesi

Batı Karadeniz’in en güzel köşelerinden Amasra, 3000 yıllık tarihi ve bambaşka bir dünyadaymış hissi yaratan atmosferi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim vadediyor. Yemyeşil doğa, masmavi deniz ve huzurun eşlik edeceği bir tatil istiyorsan rotanı Amasra’ya çevirebilirsin.

 

 

Amasra’da Nerede Kalınır?

 


Amasra Merkez: Küçük bir ilçe olan Amasra’da konaklamak için merkez ideal bir seçim olacaktır. Her yere kolayca ulaşabileceğin ilçenin merkezinde lüks otellerden ekonomik pansiyon ve apart seçeneklerine kadar pek çok alternatif bulabilirsin.

Boztepe: Eğer merkezin dışında, doğa ile baş başa bir konaklama alternatifi arıyorsan Amasra kampçılar için oldukça elverişli bir bölge… Boztepe’de doğa ile baş başa kamp kurabileceğin alanları tercih edebilirsin.

 

 

Amasra’nın Neyi Meşhur?

 



Doğal Güzelliği: Yeşili ve maviyi buluşturan eşsiz bir manzaraya sahip olan Amasra, tarihte de güzelliği ile Fatih Sultan Mehmet’i etkilemesi ile biliniyor. Bölgeyi fethetmeye giden Fatih Sultan Mehmet’in, ilçeyi tepeden gördüğü yerde “Lala, lala Çeşm-i Cihan (dünyanın göz bebeği) bu mu ola?” diyerek hayranlığını dile getirdiği biliniyor.

Amasra Salatası: İçerisindeki malzemelerle Amasra’ya özgü olan ve ünü ülke topraklarını da aşan Amasra Salatası, 27 farklı malzeme kullanılarak yapılıyor. Bu malzemeler çiçek şeklinde kesilen turplar ve havuçlarla süsleniyor.

 

 

Amasra’da Yapılacak Aktiviteler

 



Galla Pazarı Turu: Şehrin tarihi çarşılarından Galla Pazarı, Kadınlar Pazarı olarak da biliniyor. Yöre kadınlarının ürettiği ürünlerin sergilendiği çarşıda keyifli bir tura çıkabilirsin.

Ağlayan Ağaç Altında Manzara Seyri: Amasra’da, deniz üzerinde bulunan küçük adanın manzarasını en iyi izleyebileceğin yer burası… Harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsin.

Taze Deniz Ürünleri Ziyafeti: Akşam Amasra sahilinde sıralanan restoranlarda, bölgeye özgü tazecik balıkları, yine ilçenin meşhur salatası eşliğinde yiyerek kendine muhteşem bir ziyafet çekebilirsin.

Sörf ve Yelken: Amasra merkezinde bulunan Büyük Liman’da bulunan yelken kulübünden, sörf, yelken ya da kano kiralamak mümkün. Lisanslı sporcuların da yetiştiği kulüp çocuklara ve yetişkinlere eğitimler de veriyor.

 

 

Amasra’da Alışveriş

 



Yöresel Ürünler: Yöresel lezzetlere meraklıysan, Kadınlar Pazarı olarak bilinen Galla Pazarı’ndan, yöre kadınlarının ürettiği ürünleri satın alabilirsin. Pazar her Salı ve Cuma günü kuruluyor.

Hediyelik Eşya: İlçenin tarihi yerlerinden Çekiciler Çarşısı’nda, unutulmaya yüz tutmuş el sanatları hala yaşatılmaya devam ediyor. Çarşıdaki zanaatkarların dükkanlarını dolaşım el yapımı tel kırma örtüler ve şimşir tahta kaşıklar gibi özel ürünler, sevdiklerine armağan edebileceğin çok özel hediyelikler olarak seni bekliyor.

Reçel: Amasra bereketli topraklarının yansımasını neredeyse 40 çeşide varan reçelleriyle de gösteriyor. Ağlayan Ağaç’a çıkan yol üstünde sıralanan tezgahlardan, yöre halkının ürettiği naneden, kırmızı bibere oldukça geniş lezzet çeşitliliğindeki reçellerden alabilirsin.

 

 

Amasra’nın Tarihi

 


Amasra’nın tarihinin günümüzden 3000 yıl öncesine kadar uzandığı biliniyor. Kentin Kentin Antik isimlerinden birinin Sesamos olduğu ve bu ismin ilkbaharda Boztepe'de açan susamlardan geldiği söyleniyor. Kentin diğer bilinen isimleri ise Amastris ve Samastro… Tarih boyunca Roma, Bizans imparatorlukları, Cenevizliler ve Osmanlı gibi önemli medeniyetleri ağırlamış olan ilçe, Cenevizliler zamanında önemli bir liman ve ticaret merkezine dönüşmüş. Fatih Sultan Mehmet ile birlikte Osmanlı topraklarına geçmiş olan Amasra'nın ayrıca iki tane adası da bulunuyor. Büyük olanı Büyükada, diğeri ise Tavşan Adası olarak adlandırılıyor.

 

 

Amasra Otel Fiyatları

 

 

Batı Karadeniz’in en gözde beldelerinden olan Amasra zengin tarihi mirası ve doğal güzellikleri ile her yıl pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Plajları ile de öne çıkan belde, deniz tatili için de tercih ediliyor. Merkezden uzaklaşmaya gerek kalmadan konaklayabileceğin ilçede otel fiyatları açısından her bütçeye uygun alternatifler mevcut. Şık bir butik oteli ekonomik bir pansiyon ya da tarihi bir konağı tercih ederek Amasra’da bütçene uygun keyifli bir konaklama gerçekleştirebilirsin.


 

Amasra Bölgeleri

Canlı Destek Al İletişim Formu
Odamax Fast Support