Bursa Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Yüz Ölçümü
1.36 km2
Nüfusu
2995 milyon
Telefon Kodu
0224
En Sakin Sezon
Temmuz-Eylül
En Yoğun Sezon
Ocak-Şubat
Yüz Ölçümü
1.36 km2
Nüfusu
2995 milyon
Telefon Kodu
0224
En Sakin Sezon
Temmuz-Eylül
En Yoğun Sezon
Ocak-Şubat
İskender
İnegöl Köfte
Tahinli Pide
Kestane Şekeri
Cantık
Pideli Köfte
Osmanlı’nın başkenti, İstanbulluların vazgeçilmek kaçamak adresi Bursa, eski zamanlardan bu yana tarihi olaylara, sayısız etkinliğe ve daha fazlasına ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri bir arada sunan şehir, yerli ve yabancı turistlerin gönlünü çalmayı başarıyor.
Bursa Şehir Merkezi: Tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgi gören Bursa’ya, ister kısa bir tatil için istersen de iş seyahati için yolun düşerse şehir merkezinde bulunan otellerde rahatlıkla konaklayabilirsin.
Uludağ: Bursa denince akla ilk gelenlerden olan Uludağ, 2 bin 543 metre yüksekliği ile hem doğa sporlarına hem de kış sporlarına ilgi duyanları cezbediyor. Kış aylarında Bursa’yı ziyaret edeceksen, Uludağ otellerinde keyifli bir kayak tatili yapabilirsin.
Cumalıkızık: Osmanlı mimarisinden örnekler sunan Cumalıkızık, Bursa’nın uğrak noktalarından biri… Eski zamanlara doğru yolculuk yaptıracak olan bu köyde, dar sokaklarda yürüyebilir, eski evlerin önünde fotoğraf çekebilir ve yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsin.
Tirilye: Mudanya ilçesine bağlı olan Tirilye’de, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafa dinleme imkânı bulabilirsin. Oraya kadar gidip, 1909 yılında inşa edilmiş olan Taş Mekteb’i görmeyi de ihmal etmemelisin.
Mudanya: İstanbul başta olmak üzere çevre illerden pek çok kişinin kısa tatil için tercih ettiği Mudanya, eski evlerin bulunduğu sokaklarında dolaşabilir ve sakin bir tatil için aradığın her şeyi burada bulabilirsin.
İznik: Osmanlı mimarisinden izlere rastlayacağın ve çiniciliğiyle bilinen İznik, tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor. 1950’li yıllardan bu zamana kadar gelişen İznik Gölü çevresinde doğa gezileri yapabilir ve ilçenin keyfini çıkarabilirsin.
Gölyazı: Doğa ile baş başa olabileceğin bir atmosfer sunan Gölyazı, Bursa’yı ziyarete gelenlerin kaçamak noktası… Buraya gelmişken Gölyazı Köprüsü girişinde bulunan Ağlayan Çınar’a uğramayı da ihmal etmemelisin.
İnegöl: Köftesi kadar kaplıcalarıyla da ünlü olan İnegöl, Oylat Kaplıcaları ile çok meşhur. Kaplıca tatili hayali kuruyorsan İnegöl tam da sana göre bir yer.
Tekne Turu: Bursa’da yapabileceğin en güzel aktivitelerden biri Gölyazı’da tekne turuna katılmak. Uluabat Gölü üzerinde tekneyle gezinmenin tadı bir başka… Ayrıca buradan günbatımı da muhteşem görünüyor.
Kış Sporları: Bursa’ya gidip de Uludağ’da kayak yapmamak olmaz! Kış sporlarına tutkunsan Uludağ Kayak Merkezi’nde birbirinden eğlenceli kış sporu seni bekliyor.
M.Ö. 7. yy’da Bursa’ya yerleşen ve M.Ö. 327’de bağımsız krallık haline gelen Bithynialılar tarafından M.Ö. 2. yy’da kurulan Bursa’nın adı, antik zamanlarda Prusa olarak biliniyor. M.Ö. 88’de Bithynia’ya saldıran Pontus Kralı, bu şehri yenilgiye uğratmış ve bölge tamamen Roma egemenliğine girmiş. Bu dönemde Prusa Olympium oalrak anılan Bursa, Roma döneminde büyük ölçüde imar edilmiş. 955 yılında ise Halep’teki Hamedanlılar, bu şehri ele geçirip 23 yıl süre ile egemenliklerini sürmüş. 1080’de Selçuklu Sultanı Süleyman Şah Kutalmış, İznik’i almış ve devlet merkezi yaparak Bursa’yı fethetmiş. Böylelikle Bursa, Osmanlı döneminde önemli bir yer haline gelmiş.
Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Bursa, herkese ve her bütçeye uygun konaklama imkânı sunuyor. Bursa otel fiyatları, tercih edilen otel tipine göre değişiklik gösteriyor. Bursa’da oteller pek çok farklı özelliği ve konaklama fırsatları ile her yaş grubuna ve her zevke hitap ediyor. Bu özellikler de otel fiyatlarının değişmesinde etkili oluyor. Sen de Bursa’ya doğru yola çıkmak istiyorsan, ilk olarak Odamax.com’a gir, odanı ücretsiz iptal imkanı ve otelde ödeme kolaylığıyla seç!
Winterfest Bursa Uluslararası Kış Festivali: Kış sporlarını ve kış mevsimini sevenleri bir araya getiren bu festival, ocak ve şubat ayalarında gerçekleşiyor.
Uluslararası Bursa Festivali: Haziran ve temmuz aylarında düzenleniyor.
Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması: Temmuz ayında gerçekleşen bu etkinlik, eğlenceli anlara ortak olmana yardımcı oluyor.
Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali: Ekim ayında düzenlenen festivalde, hem eğlenip hem kendine bir şeyler katabilirsin.
Orhangazi Zeytin Festivali: Bu festival, kasım ayında gerçekleşiyor.
Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali: Kasım ayında gerçekleşen festival, kukla ve gölge oyunlarının günümüzde de yaşatılmasına olanak sağlıyor.
İpek Yolu Film Festivali: Bu festivale aralık ayında katılma imkanı bulabilirsin.
Yörük Şenliği: Eğlenceli anlara tanık olabileceğin bu şenlik, şubat ayında düzenleniyor.
Geleneksel Karakucak Güreşleri ve Kültür Sanat Şenlikleri: Bu etkinlik mart ayında ilgilileri ile buluşuyor.
Bahar Şenliği: Mayıs ayında gerçekleşen bu şenlik, baharın gelişini kutlama amacıyla yapılıyor.