Assos Otelleri

Çok Rezerve Edilen Assos Otelleri

En Ucuz Assos Otelleri

Assos Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüz Ölçümü

874 km²

Nüfusu

667

Telefon Kodu

0286

En Sakin Sezon

Kasım-Nisan

En Yoğun Sezon

Mayıs-Ekim

Assos Deneyimleri

Assos

Assos Antik Kenti

 

 

Sönmüş bir volkan üzerinde kurulan Assos Antik Kenti, iyi korunmuş birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Amfitiyatro, Nekropol, Akropolis ve Athena Tapınağı antik kentin en dikkat çekici yapıları.

Assos

Assos Antik Limanı

 

 

Bir zamanlar denizcilerin ve tüccarların sıkça geldiği Assos Antik Limanı, bugün birbirinden şık Assos otellerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Assos Antik Liman’daki iskelelerden denize girebilirsin.

Assos

Behramkale Köyü

 

 

Assos Antik Kenti’nin en üst bölümünden başlayarak iç kesimlere uzanan köy, günümüzde bir sit alanı olduğu için koruma altına alınmış. Assos civarından çıkarılan taşlarla inşa edilmiş klasik Assos evlerini görebileceğin köy, hediyelik eşya da alabileceğin tezgâhlarla dolup taşıyor.

Assos

Hüdavendigar Köprüsü

 

 

Sultan 1. Murat döneminde yaptırılan bir diğer tarihi yapı da Hüdavendigar Köprüsü. Orijinal yapıdan sadece ayakları sağlam olarak günümüze ulaşmış olsa da 600 yıllık köprü üzerinden halen yaya olarak geçebilirsin.

Assos

Hüdavendigar Camii

 

 

 Hüdavendigar adıyla da anılan Osmanlı Padişahı 1. Murat döneminde 14. yüzyılda yaptırılan cami, antik kent sınırlar içinde tepede konumlanıyor. Caminin kapısı, bölgede önceki yüzyıllarda kurulmuş olan Cornelius kentinin giriş kapısı ve üzerinde Kral Skamandros'un yazdırdığı kitabe korunmuş durumda. 

 

Assos

Adatepe Köyü

 

 

Assos çevresinde yöresel yaşama dair daha fazla fikir edinmek istersen Adatepe Köyü’nü ziyaret edebilirsin. Birbirinden sevimli taş evler arasında dolaşıp nostaljik bir gezinti yapabilirsin.

Assos'da ne yenir ?

<p>Izgara Balık</p>

Izgara Balık

<p>Kabakçiçeği Dolması</p>

Kabakçiçeği Dolması

<p>Kabak Tatlısı</p>

Kabak Tatlısı

<p>Kalamar Tava</p>

Kalamar Tava

<p>Otlu Gözleme</p>

Otlu Gözleme

<p>Damla Sakızlı Türk Kahvesi</p>

Damla Sakızlı Türk Kahvesi

<p>Avcı Böreği</p>

Avcı Böreği

Ege’de Midilli Adası’nın tam karşısında yer alan antik liman kenti Assos, iyi korunmuş tarihi kalıntıları, birbirinden şık otelleri ve tertemiz deniziyle huzurlu bir yaz tatili geçirmek isteyenler için mükemmel bir seçenek sunuyor. 

 

 

Assos’ta Konaklama

 

 

Assos: Volkanik bir tepenin Ege Denizi’ne inen muhteşem yamacında, Assos Antik Kenti’ne komşu olan Assos otelleri, pansiyonları ve motelleri yazın tadını Ege’de çıkarmak isteyenleri konforlu atmosferlerinde ağırlıyor. 

Ayvacık: Doğayla baş başa kalmak, yeşilin ve mavinin mükemmel ahengine tanık olmak istersen, Ayvacık otelleri, pansiyonları ve bungalovları, tertemiz dağ havası eşliğinde tatil yapmak isteyenlere hizmet veriyor.

Küçükkuyu: Birbirinden güzel plajlarıyla Çanakkale’nin sade ve huzurlu tatil beldesi Küçükkuyu, hem Assos’a yakınlığı hem ulaşıma elverişli konumu hem de her bütçeye uygun otel seçenekleri ile öne çıkıyor. Küçükkuyu’da birçok pansiyon, bungalov ve otel alternatifi var. 

Adatepe: Assos’a yakın ekonomik konaklama alternatifleriyle öne çıkan Adatepe, sakin ve huzurlu atmosferiyle öne çıkıyor. 

 

 

Assos Çevresindeki Plajlar

 

 

Assos Plajı: Antik bir liman kenti olan Assos’un plajında denize otellere ait ahşap iskelelerden veya büyük taşlar üzerinden girilebiliyor. Suyu temiz ve berrak olan Assos Plajı, yüzme bilenler için iyi bir seçenek sunuyor. 

Kadırga Koyu: Assos’tan Küçükkuyu yönüne giderken Kadırga Koyu’nda keyifli bir yüzme molası verebilirsin. Mavi Bayrak Ödüllü Kadırga Plajı, taşlık bir plaj alanına sahip ancak denizi oldukça temiz ve deniz sığdan başlayıp derinleşiyor. 

Sivrice Koyu: Midilli Adası manzarasına karşı denize girmek isteyenlerin tercih ettiği Sivrice Koyu, genellikle çok kalabalık olmuyor. Taşlı bir zemine sahip olan koyda, iskeleden de denize girilebiliyor. 

Sokakağzı Plajı: Assos çevresinde sığ bir plajdan denize girmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği Sokakağzı Plajı, Koyunevi Köyü’nde yer alıyor. Sahil çevresinde restoranlar, kafeler ve küçük pansiyonlar ile kamp alanları da yer alıyor. 

Koruoba Koyu: Koruoba Köyü’nden geçerek ulaşacağınız plaj, birbirinden bakir iki koydan oluşuyor. Etrafta çok sayıda tesis bulunmasa da yemyeşil bir manzara ve tertemiz deniz bu koya gelmek için yeterli sebebi sunuyor. 

 

 

Assos’ta Alışveriş 

 

 

Ayvacık Pazarı: Yöresel yiyecekler, Çanakkale’de yetişen sebze meyveler, zeytinyağı ve ev yapımı reçeller birçok şey bulabileceğin Ayvacık köy pazarı, Assos’ta alışveriş yapmak ideal bir seçenek sunuyor.

Assos Çarşısı: Otantik kıyafetler, magnetler, biblolar, takılar ve daha birçok hediyelik eşya almak için Assos Çarşısı’ndaki tezgahlara bakabilirsin.

 

 

Assos Festivalleri

 

 

Uluslararası Troia Festivali: Her yıl ağustos ayında Çanakkale’nin dünyaca ünlü antik kenti ve arkeoloji müzesi Troia’yı tanıtmak amacıyla düzenlenen festival konserlere, opera gösterilerine ve daha birçok sanat etkinliğine sahne oluyor.

Geleneksel Ayvacık Panayırı: Ayvacık ve bağlı bulunan köylerde her yıl mayıs ayı sonunda şenlik havasında gerçekleşen Ayvacık Panayırı, renkli etkinliklerle yöre halkı ve ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

 

 

Assos Tarihi

 

 

Yapılan kazılar ve arkeolojik buluntuların ışığında Assos’ta ilk yerleşimin Tunç Devri’ne kadar uzandığı biliniyor. Midilli Adası’ndan gelen bir koloninin Antik Assos Şehri’ni kurduğu ve şehrin işlek limanı sayesinde hızla gelişip ticaret, mimari ve felsefe alanlarında gelişim gösterdiği düşünülüyor. MÖ 6. yüzyılda Lidya Krallığı yönetimine giren şehrin, ilerleyen dönemde Pers İmparatorluğu hakimiyeti altına girdiği biliniyor. MÖ 334 yılında Büyük İskender'in zaferi ile Makedon İmparatorluğu’na bağlanan şehir, Pergamon Krallığı, Roma İmparatorluğu ve Bizans Dönemi’nde önemini korudu. 

Aristo’nun MÖ 4. yüzyılda Assos’a yerleşip bir felsefe okulu kurmasının ardından Aziz Pavlus ve Aziz Luka'nın ziyareti sonrası Hristiyanlığı kabul eden Assos, Hristiyanlar için de önemli bir kent haline geldi. Bizans Dönemi’nde piskoposluk merkezi haline gelen Assos, 1080 yılında, Selçukluların egemenliği altına girdi. 17 yıllık egemenlikten sonra bölgede 1330 yılına kadar Bizans hâkimiyeti sürdü. 14. yüzyılda Karesi Beyliği'nin toprakların katılan Assos, tüm Çanakkale çevresi ile birlikte 1359 yılında Sultan I. Murat'a satılarak Osmanlı yönetimine girdi.

 

 

Assos Otel Fiyatları

 

 

Tarihin ve doğanın cömert davrandığı muhteşem bir coğrafyada tatil yapmak isteyenler için benzersiz bir seçenek sunan Assos Otelleri, Çanakkale’nin en sevilen tatil adreslerinin başında geliyor. Birbirinden şık ve konforlu ve Assos Otelleri,  denizin kıyısında veya muhteşem manzaralara hakim yamaçta yer alıyor. Assos’ta ekonomik bir tatil yapmak, uygun fiyatlarla konaklamak içinse Assos Pansiyonları ve Assos motelleri misafirlerinin beklentilerine uygun alternatifler sunuyor. Kalabalıktan uzak ve biraz daha doğayla iç içe bir tatil içinse Ayvacık otelleri ve pansiyonları, Assos çevresinde kalınacak yer seçenekleri olarak tercih ediliyor. 

Odamax.com web sitesi ve mobil uygulaması sayesinde Assos otel fiyatlarını görüntüleyebilir, dilediğin oteli seçip anında online rezervasyon yapabilirsin. otelde ödeme, kredi kartsız rezervasyon ve ücretsiz iptal gibi daha birçok kolaylık Odamax.com’da seni bekliyor. Assos Otelleri arasından sana uygun olanı seçip, Ege’nin eşsiz denizinin tadını çıkarmaya başlayabilirsin. Tarih ve arkeoloji meraklılarını da kendine hayran bırakan Assos’ta balayı çiftlerine özel ayrıcalıklar sunan oteller de yer alıyor. Sen de Odamax.com ile muhteşem bir Assos tatili için yerini hemen ayırt. 

 

 

Assos Bölgeleri

Canlı Destek Al Bizi Ara İletişim Formu
Odamax Fast Support