Mersin Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Yüz Ölçümü
15,85 km²
Nüfusu
1.840.425
Telefon Kodu
324
En Sakin Sezon
Kasım-Mart
En Yoğun Sezon
Nisan-Ekim
Yüz Ölçümü
15,85 km²
Nüfusu
1.840.425
Telefon Kodu
324
En Sakin Sezon
Kasım-Mart
En Yoğun Sezon
Nisan-Ekim
Tantuni
Batırık
Tarsus Kebabı
Mavi Yengeç
Kerebiç
Karsambaç
Silifke Yoğurdu
Bereketli toprakları ve dünyaya açılan limanı ile Akdeniz kıyılarının hayat dolu şehri Mersin, yalnızca sahilleri ve eşsiz doğasıyla değil, binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihi ile de görülmeye değer.
Kızkalesi: Mersin’de denizin ortasındaki Kızkalesi manzarasına hakim uzun kumsalı ve temiz deniziyle öne çıkan Kızkalesi Plajı çevresinde birçok otel ve pansiyon seçeneği seni bekliyor.
Erdemli: Tertemiz denizi, tarihi ve doğal zenginlikleriyle eğlenceli bir Akdeniz tatili geçirmek isteyenleri ağırlayan Erdemli otelleri ve Erdemli pansiyonları, farklı bütçelere ve tatil zevklerine uygun seçenekler sunuyor.
Mersin Şehir Merkezi: Mersin Limanı’na şehrin iş ve ticaret merkezlerine yakın konumda konaklamak için Mersin şehir merkezi otellerini seçebilir, konforlu otellerde konaklarken iş veya tatil amaçlı seyahatlerinde ulaşım avantajından yararlanabilirsin.
Silifke: Taşucu Limanı’na sahile ve denize yakın bir konaklama alternatifi arıyorsan Silifke otelleri, Mersin tatilin için aradığın seçeneği bulmana yardımcı olabilir.
Erdemli Talat Göktepe Çamlığı: Mavi Bayrak Ödüllü plajıyla Erdemli Talat Göktepe Çamlığı, Mersin’de sakin ve huzurlu bir ortamda gönlünce eğlenmek ve denizle buluşmak isteyenler için eşsiz bir seçenek sunuyor.
Kayacı Vadisi: Yemyeşil arazisi ve Limonlu Çayı ile Mersin’in göz dolduran doğal güzelliklerinden biri olan Kayacı Vadisi, Mersin sıcaklarından korunmak isteyenler için biçilmiş kaftan.
Adamkayalar: Silifke’de bir antik kentten kalan bu kabartmalar, canlı tasvirleri ile tarih ve arkeolojiye ilgi duyanlar için ilginç bir deneyim sunuyor.
Mersin’de Alışveriş
Kırkkaşık Bedesteni: Mersin’den hediyelik ne alınır sorusuna yanıt arıyorsan, Kırkkaşık Bedesteni içinde yer alan dükkanlardan takı, dekoratif eşya, şahmeran desenli çiniler gibi birçok hediyelik alabilirsin.
Cezerye: Mersin dönüşünde sevdiklerine tatlı bir sürpriz yapmak istersen, Mersin’in meşhur tatlısı cezeryeden alabilirsin. Bu şerbetsiz tatlı hem uzun süre taze kalması hem de kolay kolay taşınması nedeniyle hediye için gayet uygun.
Anamur Muzu: Yöresel ürünleri ve yerel muz üretimi ile ünlü Anamur’a yolun düşerse, taze taze Anamur muzu alabilirsin. Mersin tatili dönüşü eğer taşıma imkanın olursa Silifke çileği de bölgeden alabileceğin lezzetli ürünlerden bir diğeri.
Mut Karacoğlan Kayısı Şenlikleri: Her yıl haziran ayının ilk haftasında gerçekleşen festival döneminde sergiler, söyleşiler gibi birçok kültürel aktivitenin yanı sıra ünlü sanatçıların da sahne aldığı konserler gerçekleşiyor.
Uluslararası Mersin Müzik Festivali: 2002 yılından beri Mersin’in Kanlıdivane Ören Yeri gibi tarihi mekanlarında düzenlenen festival süresince, dünyanın dört bir yanından sanatçılar, orkestralar ve dans gösterileri izleyiciyle buluşuyor.
Mersin Narenciye Festivali: Türkiye’nin en önemli turunçgil üreticilerinden bir olan Mersin’de narenciye hasadının kutlandığı şenlikler süresince şehir turuncuya boyanıyor. Kortej, dans gösterileri, konserler ve daha birçok aktivite ile şehir şenlik havasını yaşıyor.
Erdemli Türkmen Şöleni: Yörük kültürünün ve yaşamının tanıtılması amacıyla 1978’den beri her yıl düzenlenen şölen, mayıs ayında gerçekleşiyor.
Tarihi Milattan Önce 6.300’lü yıllara dayanan Mersin, Kilikya Bölgesi olarak anılan çevrede birçok topluluğa ve inanca ev sahipliği yaptı. İlk büyük devlet olarak Hititlerin yönetimine giren Mersin’de sırasıyla; Asurlular, Persler, Makedonyalılar, Romalılar ve Bizanslılar hakimiyet kurdu.
11. yüzyılda Selçukluların yönetimine giren bölgede 14. Yüzyıla kadar Selçuklu yönetimi devam etti. Kısa bir dönem Karamanoğulları ve Ramazanoğullarının hakim olduğu Mersin’de 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu hüküm sürmeye başladı.
I. Dünya Savaşı sonrası işgal gören Mersin, 3 Ocak 1922’de düşman işgalinden kurtularak Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına katıldı. 1933 yılında il ilan edilen ve İçel adını alan bölge, 2002 yılında yeniden Mersin adını aldı.
Akdeniz kıyılarında yaz tatili için en sevilen şehirlerden biri olan Mersin, zengin mutfağı, binlerce yıl öncesine uzanan tarihi ve ticaret limanı ile her yıl hem Türkiye’den hem de yurt dışından çok sayıda turist ağırlıyor. Mersin otelleri, hem iş hem de tatil amacıyla şehre gelenleri ağırlıyor. Mersin’e yaz tatiline gelenler için Kızkalesi otelleri ve Silifke otelleri ön plana çıkarken iş seyahati yapanlar daha çok Mersin şehir merkezi otellerini tercih ediyor. Mersin otel fiyatları hakkında bilgi almak, online rezervasyon yapmak için Odamax.com binlerce otel arasından sana en uygun olanı seçmeni sağlıyor. Dilersen otelde ödeme ve kredi kartsız rezervasyon gibi kolaylıklardan yararlanabileceğin Odamax.com’da Mersin otelleri, Mersin Pansiyonları ve Mersin Butik Otelleri seni bekliyor. Odamax.com web sitesi veya Odamax.com mobil uygulaması ile Mersin otel rezervasyonunu hızlı ve kolayca online olarak yapabilirsin.