Antik kentlerinin berrak maviliklerle buluştuğu noktada konumlanan Kemer, yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden… Gezilecek yerler bakımından baş döndürücü zenginliği ile ön plana çıkan Kemer, Torosların eteklerinde eşsiz doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor.
Kemer’de Konaklama
- Kemer Şehir Merkezi: Hareketli bir kemer tatili hayalin varsa, Kemer merkez otelleri tercih etmelisin. Kemer merkez, ilçenin en hareketli bölgesi olarak biliniyor. Kemer’im merkezi, diğer bölgelere nazaran daha şehir havasında, hareketli ve otel dışında da vakit geçirilebilecek yerlere sahip.
- Tekirova: Kemer tatilinde deniz, kum ve güneş üçlüsünü tercih ediyorsan, Kemer merkeze 17 kilometre mesafede yer alan Tekirova tam da sana göre bir tatil beldesi. Üç tarafı dağlarla çevrili, doğa ile iç içe, yeşilin ve mavinin binbir tonunu barındıran atmosferi ile Tekirova, şehrin kalabalığından uzak sakin bir tatil geçirmen için olanak sağlıyor.
- Beldibi: Beydağları’nın eteklerinde 5 kilometrelik altın sarısı kumsalı ile Kemer’de yaz tatili için popüler bir yer. Sessiz, sakin, doğa ile iç içe bir tatil geçirmek istersen Beldibi bunun için doğru adres!
- Göynük: Kemer merkeze yakın fakat kalabalıktan uzak bir tatil yapmak istiyorsan, Göynük senin için biçilmiş kaftan! Mavi bayraklı plajı, berrak denizi ve yemyeşil doğasıyla Göynük, Kemer’de sakin bir tatil için en güzel alternatifler arasında yer alıyor.
- Çamyuva: Kemer’in hemen yanı başında konumlanan Çamyuva, yaz tatili denince akla ilk gelen yerlerden oluyor. Kemer’e yaklaşık 8 kilometre mesafede yer alan Göynük, Kemer ile Tekirova arasında küçük bir tatil beldesi.
Kemer’in Nesi Meşhur
- Likya Yolu: Fethiye ile Antalya arasında uzanan Likya Yolu, tarihi bir değer taşıyor. Dünyanın en uzun 10 yürüyüş parkurundan biri olma özelliği taşıyan yolun, 1999 yılında hizmete açıldığı biliniyor. Yürüyüş sırasında birçok turistik yeri görebilir ve tatiline renk katabilirsin.
- Paris Batığı: Dünyanın en özel 100 dalış noktasından biri olarak gösterilen Paris Batığı, Kemer Marinası açıklarında 33 metre derinlikte bulunuyor. 1995’te keşfedilen batık, o günden bu güne kadar pek çok dalgıcın ve su altı fotoğrafçısının ilgi odağı haline geldi. Kemer gezilecek yerler listesinde muhakkak bulunan Paris Batığı’nın, eni 8 metre, boyu 50 metre ve ağırlığı ise 551 groston olarak kaydediliyor. 6 adet uçaksavar topu ve 1 torpil kovanından meydana gelen batık, Kemer’in simgesi halinde.
- Yanartaş: Olimpos’un sönmeyen ateşi olarak nitelendirilen Yanartaş, Kemer’in simgesel değerlerinden biri. Bir doğalgaz kaynağı olan Yanartaş’ın nasıl ortaya çıktığına dair pek çok söylenti bulunuyor.
- Olympos Teleferik: Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesinde konumlanan Olympos Teleferik, 2365 m yüksekliği ile dikkat çekiyor. Olympos Teleferik, teleferik gezisi, yürüyüş, tırmanış ve yamaç paraşütü gibi birbirinden heyecan verici aktiviteler yapmana olanak sağlıyor.
Kemer’de Yapılacak Aktiviteler
- Tekne Turu: Kemer’in birbirinden renkli koylarından hareket eden tekne turlarına katılarak, Akdeniz’in gizli kalmış güzelliklerini keşfe çıkabilirsin.
- Dalış: Masmavi denizi, flora ve faunası ile Kemer’in bazılarına sadece denizden tekneyle ulaşılabilen koylarında dalış yapabilir ve su altının gizemli dünyasını keşfedebilirsin.
Kemer’de Alışveriş
- Narenciye: Antalya’da üretilen turunçgiller oldukça meşhur. Kemer’e kadar gidip narenciye almadan dönmek olmaz. Hem kendin hem de sevdiklerin için kilolarca narenciye satın alabilirsin.
- Reçel: Kemer’in ürünleri ile yapılan enfes reçellerin hem tadına bakıp hem de satın alabilirsin. Akdeniz’in mahsülleri ile hazırlanan doğal reçelleri ile kahvaltı sofralarını süsleyebilirsin.
- Dokuma ürünler: Antalya’nın dokuma ürünleri oldukça meşhur… Kemer seyahatinden dönerken kendin ve sevdiklerin için dokuma ürünlerden satın alabilirsin.
Kemer’in Tarihi
Kemer’in tarihinin M.Ö. 690 yılına dayandığı düşünülüyor. Kemer’e 15 kilometre mesafede yer alan Phaselis Antik Kenti’nin de kuruluşu bu tarihe dayanıyor. O dönemlerde önemli bir liman kenti olan Phaselis’in kalıntıları günümüzde de ilgi görüyor. 12. yüzyılda Türklerin hakimiyetinde giren Kemer’de, 1910’dan itibaren yerleşim başladığı biliniyor. İlk zamanlarında Eski Köy olarak bilinen bu bölge, daha sonraları Kemer adını alıyor. 1960’lı yıllara kadar yalnızca deniz yolu ile ulaşılan Kemer’in, Güney Antalya Turizm Projesi kapsamında yol ve altyapı çalışmaları ile 1980’li yıllardan sonra hızla gelişmeye başladığı biliniyor. 1986’da belde olan Kemer, 1991’de de ilçe statüsüne kavuşuyor. Kemer, 52 kilometrelik sahil şeridi ile günümüzde dünya çapında bir üne kavuşmayı başarıyor ve Türkiye’nin önde gelen turizm cenneti haline geliyor.
Kemer Festivalleri
- Kemer Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali: 14 yıldır devam eden festival, haziran ayının son haftasında gerçekleşiyor. Kortej geçişi ile başlayan etkinlikte, ünlü sanatçılar konser veriyor.
- Kemer Rock Festivali: Eylül ayında Kındıl Çeşme Sahili’nde düzenlenen Kemer Rock Festivali, üç gün sürüyor. 16 rock sanatçısının konser verdiği festivalde, kültür ve spor etkinlikleri de düzenleniyor.
- Çukuryayla Yörük Şenliği: Kemer’in yüksek kesimlerinde yer alan Çukuryayla’da düzenlenen şenlik, her yıl temmuz ayının başında gerçekleşiyor. Çoban ateşinin yakılmasıyla başlayan şenlikte, Yörük şarkıları eşliğinde eğlenceler düzenleniyor.
Kemer Müzeleri
- Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi: Yörük Parkı olarak adlandırılan bir alanın içinde bulunan müze, yerli ve yabancı pek çok turistin ilgisini çekiyor. 1982’de Özel Turizm Belgeli bir tesis olarak kurulan Yörük Parkı Açık Hava Müzesi, Kemer’de tamamı Devlet Ormanı ve Milli Park statüsüne sahip bir yarımada olan Küçükburun üzerinde konumlanıyor. Müzede; Yörük çadırları, Yörük mutfağı, halıları, kilimleri ve el sanatlarına dair pek çok öge sergileniyor.
Kemer’in Doğal Güzellikleri
- Beydağları (Olimpos) Sahil Milli Parkı: Bu alanın, bünyesinde barındırdığı tarihi, kültürel ve doğal zenginlikler den dolayı 1972’de, birinci derece sit alanı ilan edilip, koruma altına alındığı biliniyor. Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde; antik kentlerden plajlara, koylardan piknik ve kamp alanlarına kadar pek çok turistik nokta bulunuyor.
- Folklorik Yörük Parkı: 1986’da kurulan Folklorik Yörük Parkı, ziyaretçilerine bölgedeki Yörüklerin yaşantılarını anlatma amacı taşıyor. Burada bulunan Yörük çadırında dinlenebilir ve leziz saç böreğinden tadına bakma fırsatı bulabilirsin. Etnografya müze özelliği taşıyan bu park, bölgede büyük ilgi görüyor.
- Tekirova Ekolojik Doğal Parkı: Toplam 120 dekarlık bir alana yayılan Tekirova Ekolojik Doğal Parkı, Antalya’ya 64 kilometre, Kemer’e ise 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Parkın içinde; plajlar, kamp alanları, orman yolları ve yürüyüş parkurları bulunuyor.
- Göynük Kanyonu: Göynük’teki kanyon, 4,5 kilometre uzunluğuyla dikkat çekiyor. Dünyanın en güzel yürüyüş noktalarından biri olarak nitelendirilen Göynük Kanyonu, ziyaretçilerine doğa ile iç içe olabilecekleri bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Ayrıca kanyon, her yıl yenilenen sayısız aktivite ve organizasyona da ev sahipliği yapıyor.
- Kesme Boğazı Kanyonu: Hem doğası hem de tarihi değeriyle oldukça önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Kesme Boğazı Kanyonu, Antalya’ya 45 kilometre uzaklıkta, Kemer ilçe sınırları içerisindeki Beydağları Olimpos Sahil Milli Parkı’nda bulunuyor. Ayrıca üzerinde eski bir Roma köprüsü de bulunan kanyonda, etrafı seyredip manzaranın ve doğanın tadını çıkarabileceğin seyir noktaları yer alıyor.
- Tahtalı Dağı: Heybetli görüntüsü ile göz dolduran Tahtalı Dağı’da, eteklerinden zirveye yani 726 metreden, 2365 metre yüksekliğe kadar, 4350 metre uzunluğunda yol çıkabilen bir teleferik bulunuyor. Bol oksijen eşliğinde muhteşem manzaranın tadını çıkarma olanağı sunan Tahtalı Dağı’nda; bisiklet sürüp, yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşü yaparak Antalya seyahatine biraz daha keyif katabilirsin.
- Üçoluk Yaylası: Trekking sevenler için ideal olan Üçoluk Yaylası, muhteşem doğası ile görenleri adeta büyülüyor. Sedir, çam ve çınar ağaçlarıyla çevrelenmiş atmosferi ile bu yayla, tatilde sakinlik arayanlar için biçilmiş kaftan!
Kemer’in Plajları
- Ayışığı Plajı: Altın sarısı kumu ve berrak denizi ile Kemer’in popüler plajlarından olan Ayışığı, çam ve palmiye ağaçları ile çevrili bir koyda turkuaz rengi denizi ile muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor. Hilal şeklindeki görüntüsü ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan plaj, mavi bayraklı…
- Phaselis Koyu ve Plajı: Kemer denince akla ilke gelenlerden olan Phaselis’te; kuzey, orta ve güney olmak üzere üç farklı liman yer alıyor. Bu limanlar günümüzde ziyaretçilerin deniz, kum ve güneş keyfini doyasıya yaşamaları için destekçi oluyor. Bu plajın denizinin dalgasız, sığ ve kumlu oluşu, çocuklu aileler için ideal bir deniz tatili sunuyor.
- Tahtalı Plajı: Tahtalı Dağı’nın denize uzandığı bölümde yer alan Tahtalı Plajı, tatilde heyecan ve adrenalin sevenlerin tercih ettiği bir yer. Tahtalı Plajı’nın muhteşem manzarasını daha net görmek istersen, Olimpos teleferiği ile Tahtalı Dağı’na çıkabilir ve bu büyüleyici manzaraya tependen bakabilirsin.
- Çamyuva Plajı: Çamyuva beldesinin 3 kilometre uzunluğundaki kumsalı üzerinde bulunan plaj, tamamen kumla kaplı ve mavi bayraklı… Yeşili, doğası ve berrak denizine hayran kalacağın bu yer, Kemer’de gezilecek yerler listende mutlaka bulunmalı!
- Tekirova Plajı: Kemer’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Tekirova Plajı, yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki kumsalı, pırıl pırıl denizi, yemyeşil doğası ve daha fazlası ile yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
- Çıralı Plajı: Caretta Caretta’ları ile meşhur olan Çıralı Plajı, Kemere 28 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İki tarafı kayalarla çevrili hafif taşlı denizi ve ince taneli kumsalıyla ziyaretçilerini kendisine çekmeyi başarıyor. Çıralı, Olimpos ve Yanartaş’a olan yakınlığıyla da oldukça popüler…
- Göynük Plajı: Beydağları’nın muhteşem manzarası, yemyeşil bir doğa ve berrak bir deniz… Hepsi ve daha fazlası seni Göynük Plajı’nda bekliyor. Antalya’ya 36 kilometre ve Kemer’e ise 6 kilometre mesafede bulunan plaj, adını aldığı Göynük beldesinde yer alıyor. Uzunluğu yaklaşık 3 kilometreyi bulan kumsalı ile her yıl binlerce turisti ağırlıyor.
- Kiriş Plajı: Kemer’in 5 kilometre batısında bulunan Kiriş Plajı, Kemer denince akla ilk gelenlerden oluyor. Işıl ışıl denizi ve yemyeşil doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Kemer’in Koyları
- Maden (Atbükü) Koyu: Antalya’nın eşsiz koylarından biri olan Maden Koyu, Likya Yolu üzerinde, Ulupınar mevkiinde yer alıyor. Yemyeşil doğayla iç içe oluşu ve berrak deniziyle dikkat çeken koy, özellikle yaz aylarında, deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarmana imkân sunuyor.
- Bostanlık Koyu: Kemer’in el değmemiş koylarından biri olan Bostanlık Koyu, Kemer’e 15 kilometre mesafede, Phaselis Antik Kenti’ndeki güney limanın hemen yanı başında bulunuyor. Sessiz ve sakin bir koyda, denizin, güneşin ve komun keyfini çıkarman için bu koy biçilmiş kaftan!
- Beycik Bükü: Tekirova’ya bağlı olan Beycik Bükü, sakinliği, yemyeşil ve el değmemiş doğası ile dikkat çekiyor. Doğayla baş başa kalıp, sakin bir atmosferde kafa dinlemek istiyorsan, bu koyu Kemer’de gezilecek yerler listene mutlaka eklemelisin.
- Alacasu Cennet Koyu: Phaselis koyu ile Çamyuva arasında, ünlü Likya Yolu parkuru içerisinde bulunan Alacasu Cennet Koyu, 175 metrelik plajı ve yürüyüş yolları ile sıklıkla tercih ediliyor. Arkasına Beydağları Milli Parkı’nın yemyeşil çam ormanlarını alan koy, el değmemiş doğası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.
Kemer Otel Fiyatları
Kemer’de her bütçeye uygun konaklama alternatifi bulunuyor. Kemer, lüks tatil köylerinden pansiyonlara kadar pek çok seçeneği aynı anda sunuyor. Senin için uygun oteli kolayca bulmak için hemen Odamax.com’a gir ve özel filtreleme seçeneği ile dünya kadar otel arasından odanı kolayca seç! Üstelik ücretsiz iptal imkânı ve otelde ödeme kolaylığı ile…