Denizli Otelleri

Çok Rezerve Edilen Denizli Otelleri

En Ucuz Denizli Otelleri

Denizli Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüz Ölçümü

12.134 km2

Nüfusu

1,028 milyon

Telefon Kodu

0258

En Sakin Sezon

Aralık-Mart

En Yoğun Sezon

Mayıs-Haziran

Denizli Deneyimleri

Denizli

Horoz Heykeli

 

 

Denizli’nin simgesi konumundaki horoz heykeli, şehre gelen turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Şehirden biraz uzakta tamamen camdan yapılan horoz heykeli, dünyanın en büyük horoz heykeli olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alıyor.

 

Denizli

Pamukkale Travertenleri

 

 

Denizli’de gezilecek yerlerin başında kaplıcaları ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Pamukkale Travertenleri geliyor. Binlerce yıl boyunca deri hastalıkları, romatizma, cilt rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici olduğu biliniyor. Denizli’nin merkezine 20 km uzaklıkta yer alan Pamukkale ilçesine bağlı Pamukkale Travertenleri’ni mutlaka görmelisin.

 

Denizli

Bayramyeri Meydanı

 

 

Çeşit çeşit mağaza, kafe ve restoranın bulunduğu Bayramyeri Meydanı, Denizli’nin en işlek ve en kalabalık yerlerinden biri. Ülkemizin ilk kurtuluş meşalesinin yakıldığı yer olarak tarihi açısında da önemi büyük.
 

Denizli'de ne yenir ?

<p>Börülce Çorbası</p>

Börülce Çorbası

<p>Denizli Kebabı</p>

Denizli Kebabı

<p>Nohutlu Et</p>

Nohutlu Et

<p>Patlıcanlı Gözleme</p>

Patlıcanlı Gözleme

<p>Zafer Gazozu</p>

Zafer Gazozu

Pamukkale Travertenleri, Hierapolis Antik Kenti, kaplıcaları ve dünyanın önde gelen tekstil üretimiyle bir sanayi şehri olan Denizli, hem iş hem de tatil için gelen ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler vaat ediyor.

 

 

Denizli’de Yapılacak Aktiviteler

 

 

Yamaç Paraşütü: Denizli’de yamaç paraşütü yaparak bu güzel coğrafyaya bir de tepeden bakmaya ne dersin? Resmi yamaç paraşütü rotaları: Honaz Dağı, Dodurgalar-Keloğlan Mağarası, Göktepe Dağı-Göveçlik Kasabası, Çameli-Yaylacık Dağı, Çökelez Dağı, Tavas-Bozdağ. Eğer Pamukkale Travertenleri’nin manzarasını görmek istersen, Dinamit Tepesi’nin Denizli’deki en popüler yamaç paraşütü noktaları arasında olduğunu unutma.
 

 

Denizli’de Alışveriş

 

 

Tekstil Ürünleri: Denizli’de alışveriş yapmak için şehir merkezinde dünyanın en iyi havlu ve bornozları gibi tekstil ürünlerini satın alabileceğin birçok mağaza ve çarşı bulunuyor.

Tarihi Kaleiçi Çarşısı: Denizli’nin merkezinde bulunan çarşıda kuyumcu, demirci, bakırcı gibi çeşitli sanat ürünlerinin üretimi ve satışı yapılıyor. Çarşının çevresinde Denizli’nin tekstil ürünlerini bulabileceğin yerler de mevcut.
 

 

Denizli’de Konaklama

 

 

Denizli Şehir Merkezi: Denizli’ye tatil ve iş seyahati için gelen turistler çoğunlukla konaklamak için şehir merkezini tercih ediyor. Restoranlar, alışveriş merkezleri, kafeler ve ulaşım olanakları ile şehre ilk kez gelenler için oldukça fazla avantaja sahip.

Karahayıt: Pamukkale Travertenleri’ne yakın konumda bulunan Karahayıt bölgesini, Denizli’nin kaplıcalarından faydalanmak isteyenler sıklıkla tercih ediyor. Denizli termal otellerinde konaklamak istersen, Karahayıt bölgesi senin için en uygun yer olacak. İçerisinde bikarbonat, karbondioksit, sülfat ve kalsiyum bulunan Karahayıt Kaplıcası, Denizli’nin en ünlü kaplıcaları arasında bulunuyor.

Pamukkale: Şık ve lüks bir otelde konaklamak istersen, her zevke uygun Pamukkale Otelleri arasından kendine en uygun olanını seçebilirsin. Kaplıca turizmi için Karahayıt Otelleri’ni ve Pamukkale Otelleri’ni tercih edebilirsin.


 

Denizli’nin Tarihi Yerleri

 

 

Hierapolis Antik Kenti: Denizli merkeze 18 km mesafede bulunan bu antik Frigya kenti, Pamukkale Travertenleri’nin arkasında yer alıyor. Kuruluş tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte M.Ö. 2. Yüzyılda kurulduğu tahmin ediliyor. Zaman içinde yaşanan depremlerle zarar görüp Helenistik özelliklerini neredeyse kaybetmiş olsa da günümüze kadar ayakta kalan Roma Dönemi yapılarını görmek için mutlaka uğramalısın.

Antik Havuz (Kleopatra Havuzu): 23 yüzyıllık bir havuz olan Kleopatra Havuzu, tarihte meydana gelen bir deprem nedeniyle oluştuğundan, içinde tarihi sütunlar görebilirsin. M.Ö. 2. Yüzyıldan kalma havuz, UNESCO koruması altında, Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Hierapolis Antik Kenti’nin içinde yer alıyor.

Laodikeia Antik Kenti: Şehir merkezine 5-6 km mesafede bulunan antik kent, Denizli’de kurulan ilk kent olarak biliniyor. Tarihte yaşanan büyük bir depremle yerle bir olan kentte, Anadolu’nun en büyük stadyumu da dahil olmak üzere birçok yapının kalıntılarını görebilirsin. Ayrıca Hristiyanlık’ın en eski ve en önemli kiliselerinden biri de burada yer alıyor.

Tripolis Antik Kenti: Şehir merkezine 40 km mesafede bulunan antik kentin geçmişi M.Ö. 5500 yılına dek uzanıyor. Frigya-Lidya ve Karya uygarlıklarının kesişim noktasında önemli bir konumda sahipti. Tarihte yaşanan büyük bir depremden kötü etkilenmiş, günümüze dek gelmeyi başaran Roma Dönemi eserlerini görebilirsin.


 

Denizli Festivalleri

 

 

Akvadi Festivali: Denizli Belediyesi tarafından ekim ayının başında düzenlenen festival, müzik aşıklarını bir araya getiriyor.

Denizli Ege Aşıklar Festivali: Nisan ayının 2. haftasında düzenlenen Denizli Ege Aşıklar Festivali, 2 gün sürüyor. Pek çok müzisyenin katıldığı festivale hem ülkemizden hem de dünyanın pek çok yerinden aşıklar geliyor.

Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali: Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Tavas Belediyesi’nin birlikte hazırladığı festival, temmuz ayında gerçekleşiyor. Renkli anlara şahit olacağın festivalde müzik, halk oyunları ve fotoğraf sergilerine kadar pek çok etkinlik bulunuyor.
 

 

Denizli Müzeleri

 

 

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi: Hierapolis Kenti’nin en büyük yapıları arasında bulunan Roma Hamamı’nın restore edilerek müzeye çevrilmesi ile hizmet vermeye başlayan Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nde kazı çalışmalarında ortaya çıkan eserler sergileniyor. 

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi: 19. Yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen bina, Cumhuriyet’in ilk yıllarında parti binası olarak kullanıldı. İçerisinde Atatürk’e ait eşyalar ve Atatürk’ün Denizli’ye geldiğinde kaldığı odanın yanı sıra tüfekler, işlemeli kadın giysileri, gümüş tokalar, ahşap oyma hat örnekleri gibi eserler bulunuyor.

Denizli Bez Bebek Evi Müzesi: Zeynep Karaaslan isminde emekli bir öğretmenin yaptığı 500’ün üzerindeki bez bebeğin sergilendiği müzede, yalnızca Türk folklorunu değil dünya folklorunu tanıtan bebekler de sergileniyor.

Denizli UFO Müzesi: Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise 4. Uluslararası UFO Müzesi olma özelliğine sahip. UFO’lar ile ilgili tarihi olayların anlatıldığı müze ilgi çekici ve sıra dışı bir deneyim yaşatıyor.
 

 

Denizli’nin Doğal Güzellikleri

 

 

Işıklı Gölü: Çivril merkeze 17 km mesafede bulunan Işıklı Gölü, yüzey alanı yaklaşık 64 km2 olan bir tatlı su gölü. Sakarca, deniz kartalı, erguvan balıkçıl, kıl ördek gibi kuşların yumurtlama ve göç ortamı olan göl, Çivril Işıklı Gölü Su Kuşları Koruma Alanı statüsüne sahip. Doğa ile iç içe olmayı sevenler Işıklı Gölü’nün manzarasına, sessiz ve huzurlu atmosferine hayran kalacak!

Tokalı Kanyonu: Çivril’e kadar gelmişken maceraperestler için biçilmiş kaftan olan Akdağ ya da diğer ismiyle Tokalı Kanyonu’na da uğrayabilirsin. Eğer tırmanmayı seviyorsan, tam teçhizatlı olarak gelip heyecanlı bir serüven yaşayabilirsin. Tüm kanyonu geçmek yaklaşık 8 saat sürüyor. 

Honaz Milli Parkı: Ege Bölgesi’nin en yüksek yeri olan Honaz Dağı, 1995’te milli park olarak hizmete açıldı. Pek çok hayvan ve bitkiye ev sahipliği yapan parkı ziyaret edersen, muhteşem doğal güzellikler karşısında büyüleneceğine eminiz.

İncilipınar Parkı: Denizli seyahatin sırasında doğa içinde huzurlu, sessiz, sakin bir yer arayışındaysan İncilipınar Parkı’nı tercih edebilirsin. Göletler, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları ile büyük bir alana yayılan park, Denizli’nin en çok tercih edile park alanı olmayı başarıyor.

Kaklık Mağarası: Denizli’ye 30 km mesafede bulunuyor. Çevresinde kafe, amfi tiyatro ve seyir alanları bulunan mağara, bir yer altı boşluğunun tavanının çökmesi ile oluşuyor. 

Alacain Mağaraso: Tarihte Agate Chome olan anılan Alacain Mağarası, Acıpayam ilçesine 5 km mesafede yer alıyor. Geçmişte mağaranın bir kısmının kilise olarak kullanıldığı söyleniyor.
 

 

Denizli Termal Kaplıcaları

 

 

Karahayıt Kaplıcaları: Denizli’yi ziyaret eden turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Karahayıt Kaplıcaları, kırmızı termal suyu ile dikkat çekiyor. 58 derece sıcaklıktaki suyun dışında cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenen termal çamurunu da denemelisin. Kaplıca suyunun özelliği hipetermal ve hipotonik maden suyu olması.

Tekkeköy Kaplıcası: Tekke Köyü’nde bulunan kaplıcanın suyu, sodalı sıcak maden suyu grubunda yer alıyor. Cilt hastalıkları, romatizmalar, solunum yolu rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığın tedavisini destekleyici olduğu söylenen kaplıcanın suyu aynı zamanda kükürtlü. Bu kaplıcanın bulunduğu bölgede Roma döneminden kalma bir hamam ve havuz da bulunuyor.

Çizmeli (Yenice) Kaplıcaları: Denizli’ye 38 km mesafede bulunan kaplıcanın suyu 45 derece olup, içerisinde demir, bakır, magnezyum, hidrokarbonat, sodyum klorür gibi maddeler bulunuyor. Su ve çamur banyosu yapıldığında kireçlenme, kalp damar rahatsızlıkları, romatizma gibi rahatsızlıkların tedavisini destekleyici nitelikte olduğu söyleniyor.

Sarayköy Kaplıcaları: Denizli’nin kaplıcaları arasında en değerli olanın Denizli’ye 20 km mesafede bulunan Sarayköy Kaplıcaları olduğu biliniyor. Hem merkeze yakın oluşu hem de jeotermal özelliğinden dolayı birçok turistin tercihi oluyor.

Kızıldere Kaplıcası: Denizli’ye 35 km mesafede yer alıyor. Türkiye’de nadir bulunan jeotermal alanlardan birine sahip olması ve sodalı, tuzlu, sülfatlı zengin bir bileşime sahip suyu ile öne çıkıyor.

 

 

Denizli’nin Tarihi

 

 

Suriye kralı 2. Antiokhos tarafından M.Ö. 261-245 yılları arasında kurulan şehir, Antiokhos’un eşi Laodikeia’nın ismiyle anılıyordu. M.S. 7. Yüzyılda yaşanan büyük bir depremle bu kent yıkıldı ve bugünkü Kaleiçi mevkiine taşındı. 1071 yılında Kutalmışoğlu Süleyman Şah ve ona bağlı beylikler bölgeye hakim oluyor. Bir dönem Bizans hakimiyetine girdikten sonra 1102 yılında 1. Kılıçarslan ile tekrar Türk egemenliği altına alınıyor. 1391 yılında Osmanlı topraklarına dahil olan Denizli, Ankara Savaşı’nın ardından Timur’un eline geçmiş olsa da 1429 yılında kalıcı olarak tekrar Osmanlı Devleti’nin egemenliğine giriyor.

 

 

Denizli Otel Fiyatları

 

 

Denizli’nin kaplıcaları, eşsiz doğası, antik şehirleri, huzurlu gölleri ve nefis yemekleri pek çok turist için şehri mükemmel bir tatil adresi yapıyor. Denizli’de dört mevsim doğayla iç içe bir tatil yapmak isteyenler için Denizli Otelleri arasından sana en uygun olanı hemen seçebilirsin. Herkese ve her cebe uygun Denizli Otelleri ayrıcalıklı hizmetleri ile öne çıkıyor.

Odamax.com ile Denizli Otel fiyatlarını görüntüleyebilir, dilediğin oteli seçip anında online rezervasyon yapabilirsin. Ücretsiz iptal, kredi kartsız rezervasyon ve otelde ödeme gibi daha birçok kolaylık Odamax.com’da seni bekliyor.

Denizli Bölgeleri

Canlı Destek Al Bizi Ara İletişim Formu
Odamax Fast Support