Kars’ta Konaklama
- Kars Şehir Merkezi: Kars şehri merkezinde konaklayarak tarihi ve doğal güzellikleri de görme imkânı bulabilir Sarıkamış Kayak Merkezi’ne de otellerin servisleri ile ulaşabilirsin.
- Sarıkamış: Sarıkamış Kayak Merkezi’ne yakın konumda olmak, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini rahatlıkla gezmek için Sarıkamış tam da sana göre bir yer.
Kars’ın Popüler Gezi Noktaları
- Sarıkamış Kayak Merkezi: Çamurlu Dağ’da yer alan Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars’ın güneydoğusunda konumlanıyor. Çam ağaçlarıyla kaplı atmosferi ile Sarıkamış Kayak Merkezi’nin, toplam 12 kilometreyi bulan beş etaplı pisti bulunuyor. Sadece Alplarda bulunan kristal kar özelliğine sahip olan kayak merkezi, kar kalitesi ile dikkat çekiyor.
- Boğtepe Köyü: Kars’ın önemli ziyaret yerlerinden biri olan Boğtepe Köyü’nde, yöre halkının evlerine misafir olabilir ve burada enfes kahvaltılar yaparak yerel halkın geçimine katkıda bulunabilirsin. Bu köyün popülerliği Malakanlar’dan geliyor.
Kars’ta Alışveriş
- Kars Kaşarı: Kars denince akla ilk gelen kaşar oluyor. Bu enfes lezzetten alıp kahvaltı sofralarını şenlendirmek isteyebilirsin. Belki de bu tat, sevdiklerin için de güzel bir hediyelik olabilir.
Kars Müzeleri
- Kars Müzesi: 1978’de İstasyon Mahallesi’nde bulunan müzenin, 1981’de ziyaretçilerini ağırlamaya başladığı biliniyor. Kars Müzesi, arkeolojik, etnografik ve taş eserlerin bulunduğu önemli bir müze olarak hizmet veriyor. Müzede; 1254 etnografik eser, 2014 arkeolojik eser eser ve 4154 sikke sergileniyor.
Kars Cami ve Kiliseleri
- Kümbet Camii (On İki Havariler Kilisesi): Kars şehir merkezinde bulunan Kümbet Camii, Kars Kalesi’nin güneyinde yer alıyor. Tarihi Bagratlı Krallığı dönemine kadar uzanan yapının, 937’de inşa edildiği biliniyor.
- Yanık Kilise (Kazım Karabekir Camii): Sarıkamış’ın en görkemli yapılarından olan kilisenin, Ruslar tarafından 19. Yüzyılın sonlarında inşa edildiği söyleniyor.
Kars’ın Tarihi Güzellikleri
- Kars Kalesi: Su Kapısı (Çeribaşı Kapısı), Kağızman Kapısı ve Behram Kapısı olmak üzere üç kapısını bulunan kalenin, M.S. 1153’te Saltuklu Sultanı Melik İzzeddin’in emri ile Veziri Firuz Akay’a yaptırıldığı biliniyor. İçinde 12. yüzyıldan kaldığı düşünülen Celal Baba Türbesi’nin de bulunduğu Kars Kalesi, Merkez Kale, iç Kale ve Stadel olarak da biliniyor.
- Kars Baltık Mimarisi: Deftardarlık binası, Baltık mimarisi ile dikkat çekiyor. Üç katlı yapıdan oluşan binanın, dış cephesinde bulunan kartuş süslemeleri görülmeye değer. 1980’de restore edildikten sonra Defterdarlık binası olarak faaliyet göstermeye başlayan bu binayı, Kars seyahatinde mutlaka görmelisin.
- Namık Kemal Evi: Namık Kemal’in çocukluk yıllarını geçirdiği bu evin, daha sonraları yapılan onarımların ardından Âşıklar Evi olarak hizmete açıldığı biliniyor. Kars geleneğini çok güzel şekilde yansıtan evde, şehrin kültürüne ait âşıklık için “Âşıklar Gecesi” düzenleniyor.
- Mazlum Ağa Hamamı: Kars Kalesi’ne ve Taş Köprü’ye yakın konumuyla dikkat çeken hamamın, 1574 ve 1595 yılları arasında Sultan III. Murad tarafından inşa ettirildiği biliniyor. Kesme taş molozlar kullanılarak yapılan hamam, soğuk, sıcak ve soyunma olarak iç ana bölümden oluşuyor.
- Taş Köprü: Kars Kalesi’nden şehri izlediğinde gözüne çarpan ilk yer, Taş Köprü oluyor. Kar Çayı üzerinde geçişi sağlayan köprünün, 1579’da Osmanlı Padişahı III. Murat döneminde yaptırıldığı biliniyor.
- Katerina Köşkü: Kendine has mimarisi ile ziyaretçilerini büyüleyen Katerina Köşkü, konumu sebebiyle Sarıkamış’ı gören muhteşem manzarası ile dikkat çekiyor. 1914’te Rus Çarı II. Nikola ve eşinin konakladığı köşkün, 1900-1902 yıllarında inşa edildiği düşünülüyor.
Kars’ın Doğal Güzellikleri
- Allahuekber Dağları Milli Parkı: Kars ve Erzurum’un sınırında konumlanan park, Sarıçam ağaçlarına ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede Sarıçam ve çam türlerinin yanı sıra, çok az miktarda titrek kavak ve adi ardıç türleri de mevcut.
- Kuyucuk Gölü (Kuyucuk Kuş Cenneti): 182 kuş türüne ev sahipliği yapan bu yerin, toplam 245 hektarlık bir göl ve 416 hektarlık Ramsar alanına sahip olduğu biliniyor. Kars’a 40 kilometre mesafede bulunan göl, Türkiye’nin önemli noktalarından biri olarak biliniyor.
Kars’ın Tarihi
1877 - 1918 yılları arasında Kars Rusların egemenliği altına girdiği bilinen Kars’ı Ruslar Anadolu’ya açılan bir kapı olarak görüyordu. Hollanda’dan getirdikleri mimarlar ile yeni bir şehir inşa eden Ruslar, ızgara planlı, birbirine paralel ve kesen geniş caddeler üzerinde muhteşem taş binalar inşa ettirdiler.
1918’in başında Osmanlı ve müttefiklerine yenilen Rusya, Kars’ı Osmanlı Devleti’ne bırakıp gitti. Bu dönemde, ömrü sekiz ay sürecek olan, Cenubi Garbi Kafkas Demokratik Cumhuriyet’i kuruldu. Savaşın ardından İngilizlerin himayesine giren şehir, Kurtuluş Savaşı sırasında 15. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa tarafından kurtarıldı ve 30 Ekim 1920’de Kars Kalesi’ne Türk Bayrağı çekildi. 16 Mart 1921’de ise Moskova Antlaşması ile Kars Türkiye’ye iade edildi.
Kars Otel Fiyatları
Kars otelleri arasında her bütçeye ve her yaşa uygun konaklama alternatifleri bulunuyor. Her zevke hitap eden otelleri ile Kars’ta, bütçene uygun bir otel mutlaka bulabilirsin. Odamax.com’un özel filtreleme seçenekleri ile aradığın oteli anında bulabilir ve odanı kolayca seçebilirsin. Üyelere özel fırsatlarıyla da dikkat çeken Odamax.com, ücretsiz iptal imkânı ve otelde ödeme kolaylığı ile pek çok alternatif sunuyor.