Muğla Otelleri

Çok Rezerve Edilen Muğla Otelleri

En Ucuz Muğla Otelleri

Muğla Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüz Ölçümü

12.974 km2

Nüfusu

967.487

Telefon Kodu

252

En Sakin Sezon

Ekim-Mart

En Yoğun Sezon

Nisan-Eylül

Muğla Deneyimleri

Muğla

Kabak Koyu

 

Ölüdeniz’in el değmemiş bölgelerinden olan Kabak Koyu’na ulaşabilmek için ya tekneleri tercih etmelisin ya da zorlu bir yürüyüş yapmalısın. Doğa ile baş başa olabileceğin bir ortam sunan koy, gürültüden uzak keyifli anılar biriktirmene fırsat sağlıyor.

Muğla

Kelebekler Vadisi

 

Yeşilliği ve sessizliği ile ilgi çeken Kelebekler Vadisi’nde, 80’den fazla kelebek türü ve bitki çeşidi bulunuyor. Adeta bir doğa harikası olan bu vadi, masmavi deniziyle de kendine hayran bırakıyor.

Muğla

Palamutbükü Koyu 

 

Datça denince ilk akla gelen koy Palamutbükü oluyor. Geniş ve çakıl taşlı plajı, masmavi denizi ve doğası ile koy, huzurlu tatillerin vazgeçilmez adresleri arasında bulunuyor.

Muğla

Saklıkent Kanyonu

 

Fethiye’ye 45 kilometre uzaklıkta yer alan Saklıkent Kanyonu, milli park statüsünde bulunuyor. Devasa kayaların arasından geçerek yürüyüş yapabileceğin bu kanyon, birbirinden renkli güzelliklere sahne oluyor

Muğla

Hisarönü

 

Datça-Marmaris yolu üzerinde bulunan Hisarönü, Gökova Körfezi’nin en uç noktasında konumlanıyor. Benzersiz doğal güzellikleri ile kalabalıktan uzak, huzur dolu bir ortam sunan Hisarönü, yeşil ve mavinin bin bir tonunu aynı anda görmene olanak sağlıyor.

Muğla

Bördübet Koyu

 

 

Amazon Koyu olarak da bilinen Bördübet Koyu’nun adı; I. Dünya Savaşı esnasında, koya sığınmış İngiliz gemilerinin personelleri tarafından “bird the bed” denilmesinden geliyor. Koyda, saka, bülbül, atmaca ve dağ güvercini gibi birçok kuş türü yer alıyor.

Muğla

Çökertme Koyu

 

Milas’a 52 kilometre uzaklıkta bulunan Çökertme Koyu’na, karadan ulaşım bir hayli zor olduğu için teknelerle ulaşım sağlanıyor. Bu nedendir ki Çökertme Koyu, Ege mavi yolculuklarının vazgeçilmez adresi oluyor.

Muğla

Muğla Müzesi

 

Arkeolojik kalıntıların yanı sıra Muğla’nın çeşitli yörelerinde ait eski kıyafetlerinde sergilendiği müzenin Doğa Tarihi Salonu’nda, milyonlarca yıl önce yaşamış olan bitki ve hayvan fosilleri sergileniyor; Gladyatörler Salonu’nda ise, gladyatörlere ait mezar taşları yer alıyor. Bu salonların dışında müzede, Etnografya ve Arkeoloji salonları da bulunuyor.

Muğla

Zeki Müren Sanat Müzesi

 

Zeki Müren’in Bodrum’daki iki katlı evinin müzeye dönüştürülmesiyle misafirlerini ağırlamaya başlayan müzede, Zeki Müren’in hayatı ve eserleri ile ilgili belgeler, fotoğraflar ve sahne kıyafetleri sergileniyor. Bunların yanı sıra müzede, Zeki Müren’in hayranlarından gelen mektuplara da yer veriliyor.

Muğla

Marmaris Müzesi

 

1991’de hizmet vermeye başlayan müze, Marmaris Kalesi’nin içinde misafirlerini ağırlıyor. Etnografya ve Arkeoloji olmak üzere iki bölümü bulunan Marmaris Müzesi, muhteşem manzarasıyla da ilgi görüyor.

Muğla

Fethiye Müzesi

 

Fethiye ve çevresinde yapılan arkeolojik kazılardan çıkarılan eserler, kronolojik sıraya göre müzede sergileniyor. Arkeoloji ve Etnografya olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan müzede, Fethiye ve çevresinde yapılan kazılarda çıkarılan eserler sergileniyor.

Muğla

Osman Hamdi Bey Konağı

 

Ünlü ressam ve arkeolog Osman Hamdi Bey’in iki yıl süre ile yaşadığı bilinen konak, Muğla Valiliği tarafından restore edilerek ziyarete açılmasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. En ünlü resimlerinden biri olan Kaplumbağa Terbiyecisi resmini de bu konakta yağmaya başladığı söyleniyor.

Muğla

Milas Müzesi

 

Bodrum sualtı Arkeoloji Müzesi’nden getirilen ve Milas’ta yapılan kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği müze, 1987’den bu yana hizmet veriyor.

Muğla

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

 

14 sergi alanına ev sahipliği yapan müze, Bodrum Kalesi’nin içinde hizmet veriyor. Türkiye’de tek su altı müzesi olarak misafirlerini ağırlayan müze, dünyada da önemli müzeler arasında bulunuyor.

Muğla'da ne yenir ?

<p>Çökertme Kebabı</p>

Çökertme Kebabı

<p>Cevizli Biber Dolması</p>

Cevizli Biber Dolması

<p>Kabak Çiçeği Dolması</p>

Kabak Çiçeği Dolması

<p>Keşkek</p>

Keşkek

<p>Muğla Saraylısı</p>

Muğla Saraylısı

<p>Kuru Börülce Yemeği</p>

Kuru Börülce Yemeği

<p>Gerdan Tatlısı</p>

Gerdan Tatlısı

<p>Kefal Dolması</p>

Kefal Dolması

<p>Muğla Halkası</p>

Muğla Halkası

Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinen Muğla, Türkiye’nin güneybatısında, Ege ile Akdeniz’in kucaklaştığı noktada yer alıyor. Eşsiz Koyları, rengârenk plajları, efsanelere konu olan antik kentleri, berrak denizi, temiz havası ve daha fazlası ile Muğla, yılın dört mevsimi binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

 

 

Muğla’da Konaklama

 

Muğla Şehir Merkezi: Muğla’nın merkez otellerinde konaklayarak pek çok tarihi ve doğal güzelliklere rahatlıkla ulaşabilir, görmek istediğin yerleri kolaylıkla görebilirsin.

 

Bodrum: Muğla denince akla ilk olarak Bodrum geliyor. Birbirinden renkli koyları, benzersiz plajları ve tarihi güzellikleri ile Bodrum, ziyaretçilerine unutulmaz anılar biriktirebilecekleri bir tatil imkânı sunuyor.

 

Marmaris: Dünyanın en uzun doğal limanına ev sahipliği yaptığı bilinen Marmaris, Akdeniz’in önemli ticaret merkezlerinden biri olarak kabul görüyor. Eşsiz koyları ile her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti kendine çeken tatil beldesi, tarihi güzellikleriyle de baş döndürüyor.

 

Akyaka: Ula ilçesine bağlı olan Akyaka, su sporları, kano ve çeşitli doğa sporları ile ilgilenen ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Mimari özellikleri, tarihi ve doğal güzellikleri ile oldukça ilgi görüyor.

 

Datça: Eşi benzeri olamayan koyları bünyesinde barındıran Datça, yılın dört mevsimi güneşli… Temiz havası, Arnavut kaldırımları ve begonvilleri ile görülmeye değer bir tatil beldesi olan Datça, keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini bekliyor.

 

Fethiye: Huzur dolu bir tatil arayışında olanlar için biçilmiş kaftan olan Fethiye, dünyaca tanınmış koyları, kendine hayran bırakan doğası ve doğa sporları ile şehrin kalabalığından uzak keyifli bir tatil yapmana olanak sağlıyor.

 

Dalaman: Rafting heyecanını yaşamak, benzersiz manzaraları eşliğinde antik kentleri gezmek, çam ağaçlarının arasında saklanmış koylarında denize girmek ve daha fazlasını deneyimlemek için Dalaman’a mutlaka gitmelisin. Birbirinden güzel plajları ve köyleri ile Dalaman unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatıyor.

 

Milas: Antik kalıntıları, hareketli yaşamı ve halıları ile ünlü olan Milas’ta keşfetmen gereken çok yer var. Muğla’da tatil yapma fikrin varsa, Milas’ın doğal güzelliklerini de keşfetmelisin.

 

 

Muğla’nın Nesi Meşhur?

 

 

Hisarönü: Datça-Marmaris yolu üzerinde bulunan Hisarönü, Gökova Körfezi’nin en uç noktasında konumlanıyor. Benzersiz doğal güzellikleri ile kalabalıktan uzak, huzur dolu bir ortam sunan Hisarönü, yeşil ve mavinin bin bir tonunu aynı anda görmene olanak sağlıyor.

 

Kabak Koyu: Ölüdeniz’in el değmemiş bölgelerinden olan Kabak Koyu’na ulaşabilmek için ya tekneleri tercih etmelisin ya da zorlu bir yürüyüş yapmalısın. Doğa ile baş başa olabileceğin bir ortam sunan koy, gürültüden uzak keyifli anılar biriktirmene fırsat sağlıyor.

 

Kelebekler Vadisi: Yeşilliği ve sessizliği ile ilgi çeken Kelebekler Vadisi’nde, 80’den fazla kelebek türü ve bitki çeşidi bulunuyor. Adeta bir doğa harikası olan bu vadi, masmavi deniziyle de kendine hayran bırakıyor.

 

Bördübet Koyu: Amazon Koyu olarak da bilinen Bördübet Koyu’nun adı; I. Dünya Savaşı esnasında, koya sığınmış İngiliz gemilerinin personelleri tarafından “bird the bed” denilmesinden geliyor. Koyda, saka, bülbül, atmaca ve dağ güvercini gibi birçok kuş türü yer alıyor.

 

Palamutbükü Koyu: Datça denince ilk akla gelen koy Palamutbükü oluyor. Geniş ve çakıl taşlı plajı, masmavi denizi ve doğası ile koy, huzurlu tatillerin vazgeçilmez adresleri arasında bulunuyor.

 

Çökertme Koyu: Milas’a 52 kilometre uzaklıkta bulunan Çökertme Koyu’na, karadan ulaşım bir hayli zor olduğu için teknelerle ulaşım sağlanıyor. Bu nedendir ki Çökertme Koyu, Ege mavi yolculuklarının vazgeçilmez adresi oluyor.

 

Saklıkent Kanyonu: Fethiye’ye 45 kilometre uzaklıkta yer alan Saklıkent Kanyonu, milli park statüsünde bulunuyor. Devasa kayaların arasından geçerek yürüyüş yapabileceğin bu kanyon, birbirinden renkli güzelliklere sahne oluyor.

 

 

Muğla’da Yapılacak Aktiviteler

 

Yamaç Paraşütü: Muğla denince ilk akla gelen yamaç paraşütü oluyor. Fethiye’de bulunan Babadağ’dan muhteşem manzarayı seyretmek için mutlaka yamaç paraşütü deneyimi yaşamalısın.

 

Kiteboard: Bu sporu Muğla’da yapabilmek için Akyaka’ya gitmelisin. Son yıllarda popülerliği artan Kiteboard, insan vücuduna bağlanmış olan büyük uçurtma ve en önemlisi rüzgâr yardımıyla su üzerinde kaymaya yarayan bir spor türü olarak biliniyor. Deniz üzerinde rüzgârın yardımıyla özgürce hareket etmek harika bir deneyim olabilir.

 

Rafting: Türkiye’nin önemli rafting parkurlarından biri olan Dalaman Çayı’nda, hırçın akan serin sularla boğuşmak farklı bir deneyim yaşatabilir.

 

Dalış: Daha önce dalış yapmadıysan ve bunu deneyimlemek istiyorsa, Muğla bunun için biçilmiş kaftan! Marmaris, Fethiye ve Bodrum’da dilediğin gibi dalış yapabilir hatta bunun eğitimini de alabilirsin.

 

Yelken: Muğla, yelkenciliğe elverişli koyları ile dünyada önemli bir yere sahip. Marmaris ve Bodrum’da pek çok yelken akademisi bulunuyor. Bu akademiler aracılığı ile Muğla tatilinde, yelken için elverişli koylarda bu sporu deneyimleyebilirsin.

 

Kano: Akyaka birçok aktivitenin merkezi ve kano da bunlardan biri... Sazlıkların arasında, kano yapabilirsin. Yaklaşık 2 - 3 saat sazlıkların ve doğanın içerisinde akarsuyun denize bağlandığı noktaya kadar gidip geliyorsun.

 

Yürüyüş (Trekking): Muğla, pek çok yürüyüş yoluna ev sahipliği yapıyor. Eski çağlarda, antik şehirleri birbirine bağlayan bu yollar günümüzde ise doğa ile iç içe yürümek için kullanılan yürüyüş yollarını oluşturuyor.

 

 

Muğla’da Alışveriş

 

 

  • Marmaris Balı: Marmaris’in enfes balından alarak, kahvaltı sofralarını renklendirebilirsin.
  • Zeytin ve Zeytinyağı: Ege’nin meşhur zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerle hazırlanan meşhur zeytinyağlarından mutlaka almalısın. 
  • Bodrum Mandalinası: Bodrum’un mandalinasının ününü duymayan yoktur. Enfes kokusu ile kendine hayran bırakan mandalinalardan ve bunlarla yapılan reçellerden almadan Muğla tatilinin sonlandırmamalısın.
  • Datça Bademi: Adına festivaller dahi düzenlenen Datça Bademi’nin tadına bakmamak ve alıp yanında getirmemek olmaz.
  • Milas Halısı: Dokuma halıları seviyorsan, Milas bu halılardan alman için doğru adres. Muğla tatilinden evini dekore edecek Milas Halıları ile dönebilirsin.
  • Kantaron Yağı: Muğla yöresinde yetiştirilen kantaronlardan üretilen yağlardan almamak olmaz.

 

 

Muğla Festivalleri

 

 

  • Bodrum Deve Güreşi Festivali: Her yıl ocak ayında düzenlenen festival, kortej alanında buluşulduktan sonra başlıyor.
  • Bodrum Bitez Mandalina Şenliği: Konserlerle renklenen şenlik, her yıl ocak ayında gerçekleşiyor. Yöresel tatların yaşatılması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlik, eğlenceli görüntülere sahne oluyor.
  • Yeşilüzümlü Kuzugöbeği Mantar Festivali: Fethiye’de her yıl nisan ayında düzenlenen festival, kuzugöbeği mantarının tanıtılması amacıyla gerçekleştiriliyor.
  • Uluslararası Caretta Caretta Çevre Kültür ve Turizm Festivali: Datça’da düzenlenen festival, haziran sonu temmuz başında gerçekleşiyor.
  • Köyceğiz Bal ve Narenciye Festivali: Yöresel ürünlerin tanıtıldığı festival, eylül ve kasım aylarında düzenleniyor.

 

 

Muğla Camileri

 

 

  • Kurşunlu Camii: 1493 yılında Osmanlı Dönemi’nde Menteşe beylerinden Esseyyid Şucâeddin Bey tarafından yaptırılan cami, Muğla’daki Osmanlı cami mimarisinin en güzel örneklerinden biri. İlk yapıldığı dönemde 30 derslikli bir medrese olarak hizmet veren caminin, ibadet için de kullanıldığı biliniyor.
  • Şeyh Cami: 1565’te Şeyh Bedrettin’in isteği üzerine yaptırılan ve tarihte önemli bir yere sahip olduğu bilinen cami, Muğla’nın Müştakbey Mahallesi’nde yer alıyor. 

 

 

Muğla’nın Tarihi

 

 

Antik Karya Bölgesi’nin en eski yerleşimlerinden biri olan Muğla, bilinen tarihe göre Karyalılar bu bölgenin yerli halkı olarak düşünülüyor. Bölgenin kısa dönemler içinde farklı ulusların işgaline uğradığı biliniyor. Yukarı kesiminde Aydın, Söke, Nazilli hattından başlayarak güneyde Dalaman Çayı’na kadar verimli Karya Bölgesi’nin, Antik Çağ’da Lidya, Likya ve Frigya gibi medeniyetlerle komşu olduğu biliniyor. Nüfus artışı ve kolonizasyon faaliyetleri ile Muğla, Bdorumi Dalaman ve Fethiye çevresine kadar genişledi. Muğla, tarihi kalıntılarıyla zengin bir yer ve bu sebeple de günümüzde 103 adet ören yerine ev sahipliği yapıyor. 

 

 

Muğla Otel Fiyatları

 

 

Muğla, Her Şey Dahil otellerden şehir otellerine, apartlardan butik otellere, pansiyonlardan bungalov evlere kadar pek çok konsepte sahip tesisleri bir arada sunuyor. Misafirlerini Ege’nin nefis atmosferinde ağırlayan Muğla otelleri, kendini evinde gibi hissetmene imkân sunuyor. Muğla otel fiyatları ile ilgili araştırma yaparak, tatilde senin için uygun oteli bulabilirsin. Hemen Odamax.com’a gir, dünya kadar otel arasından senin için uygun olanı bul ve odanı kolayca seç. Üstelik ücretsiz iptal imkânı ve otelde ödeme kolaylığı ile…

 

 

Muğla Bölgeleri

Canlı Destek Al Bizi Ara İletişim Formu
Odamax Fast Support