Yalova Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Yüz Ölçümü
167 km²
Nüfusu
262.234
Telefon Kodu
0226
En Sakin Sezon
Kasım-Mart
En Yoğun Sezon
Nisan-Ekim
Yüz Ölçümü
167 km²
Nüfusu
262.234
Telefon Kodu
0226
En Sakin Sezon
Kasım-Mart
En Yoğun Sezon
Nisan-Ekim
Yalova Sütlüsü
Termal Çorbası
Böğür
Kaçamak
Pavli
Yaprak Pidesi
Milföylü Yalova Kebabı
Termal Tatlısı
Marmara kıyısında, İstanbul’un karşı kıyısında yer alan Yalova, birbirinden güzel sahilleri, yemyeşil doğası ve bedenen yenilenebileceğin termal kaplıcalarıyla seni unutulmaz bir tatile çağırıyor. Yıl boyu Yalova otellerinde; eğlenme ve dinlenme fırsatını kaçırma!
Yalova Şehir Merkezi: Yalova şehir merkezi otellerinde rezervasyon yaparak şehrin hem tarihi hem de doğal güzelliklerini keşfedebilirsin. Yalova’da yapacağın iş ya da tatil odaklı konaklamalarda feribot iskelesi ve daha birçok noktaya kolayca ulaşım sağlayabilirsin.
Termal: İstanbul’a yakın kaplıcalar arasında önemli bir yere sahip olan Termal ilçesinde, doğayla iç içe birbirinden şık ve konforlu termal oteller seni bekliyor.
Çınarcık: Temiz denizi, geniş sahilleri ve eğlence atmosferiyle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Çınarcık’ta harika bir tatil planı yapabilirsin.
Armutlu: Huzurlu bir tatil adresi arayanlar için mükemmel bir tatil seçeneği sunan Armutlu otelleri, bol oksijenli havası, kaplıcaları ve harika sahili ile konforlu bir konaklama deneyimi için seni bekliyor.
Altınova: Osmangazi Köprüsü’nün ayağında yer alan Altınova Otelleri, hem ulaşım bakımından sağladıkları kolaylık hem de ayrıcalıklı hizmetleriyle öne çıkıyor.
Erikli Yaylası ve Şelalesi: Erikli Deresi boyunca muhteşem bir doğa yürüyüşü parkuru sunan Erikli Yaylası’nda irili ufaklı birçok şelale seni bekliyor. Temiz hava ve şırıl şırıl su sesi eşliğinde ruhunu dinlendirebileceğin Erikli Yaylası, Yalova’nın görülmeye değer doğal güzelliklerinden biri.
Sudüşen Şelalesi: El değmemiş doğanın kucağında eşsiz manzaraların ve insana huzur veren şelalenin tadını çıkarmaya ne dersin? Çevrede yer alan tezgahlardan çay ve gözleme alıp, gezine lezzeti bir mola verebilirsin.
Delmece Yaylası: Bisiklet parkurları içme suyu kaynaklarıyla meşhur olan Delmece Yaylası, Yalova tatilinde doğayla baş başa kalmak isteyenler içi biçilmiş kaftan.
Karaca Arboretumu: Tema’nın kurucusu Hayrettin Karaca tarafından kurulan Karaca Arboretumu’nda yüzlerce bitki çeşidini keşfedebilir, tabiatın en güzel renklerini doyasıya seyredebilirsin.
Yürüyen Köşk: Atatürk’ün Yalova ziyaretlerinde konaklaması için 1929’da inşa edilen köşk, tam bitişiğindeki çınar ağacı kesilmesin diye raylar üzerine yerleştirilerek 5 metre kadar hareket ettirilmiş.
Hersekzade Ahmet Paşa Camii: Osmanlı Dönemi, 15. yüzyıldan kalma Hersekzade Ahmet Paşa Camii, taş işçiliği mimarisi ile dikkat çekiyor. Cami, İzmit Körfezi’nin en dar yeri olan Hersek’te yer alıyor.
Kara Kilise: Bizans Dönemi’nde inşa edilen Kara Kilise, tuğladan yapılmış ilginç mimarisi ile görülmeye değer. Çevrede aynı dönemin kalıntıları olan antik liman ve su kemeri parçalarını görebilirsin.
Armutlu Kaplıcaları: Hem içme hem de banyo kürü olarak faydalanılanılabilen Armutlu kaplıcalarında suyun sıcaklığı 57 dereceye ulaşıyor. En önemli kaynakları Küpeli ve Hamam kaynakları olan Armutlu’da termal sudan faydalanabileceğin birçok tesis yer alıyor.
Termal Kaplıcaları: Tarih öncesi dönemlerden beri bilinen ve bir sağlık kaynağı olarak ziyaret edilen Termal Kaplıcaları çevresinde antik dönemlerden kalma kabartmalar ve tarihi yapı kalıntılarını görmek mümkün.
Yalova Kent Müzesi: Yalova’nın tarih öncesi çağlardan Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet Dönemi'ne uzanan tarihsel sürecini yansıtan birçok maket, belge ve fotoğraflarla, şehrin gelişimini müzedeki eserlerle izlemek mümkün.
İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi: Türk matbaacılığının gelişmesinde kilit rol oynayan İbrahim Müteferrika adına kurulan müzede; kağıdın tarihi, üretimi ve korunması, kâğıt sanatları konularında bilgi sahibi olabilirsin.
Yalova Açık Hava Müzesi: Yalova’nın 6000 bin yıllık tarihi boyunca üzerinde yaşamış medeniyetlerden kalma 50 kadar eserin sergilendiği açık hava müzesi tarihseverleri bekliyor.
Çınarcık İşi: Yalova’nın Çınarcık beldesine özgü iğne oyası, Çınarcık işi işlemeli kıyafetler, örtüler ve daha birçok parça, Yalova’dan hediyelik ne alınır sorununa verilebilecek en güzel cevap.
Çini: Yalova’da geleneksel el sanatlarından bir diğeri de çinicilik. Birbirinden şık dekoratif eşyalara dönüşen çiniler de hediyelik alternatifi olarak düşünülebilir.
Çiçek ve Tohumlar: Yalova’da seracılık faaliyetleri ve çiçek yetiştiriciliği yaygın olduğu için Yalova dönüşünde evinin balkonu veya bahçen için birbirinden güzel fidanlar, saksı çiçekleri veya kendin yetiştirmek için tohumlar alabilirsin.
Boynuz ve Gümüş işlemeli Takılar: Sığır boynuzlarının işlemden geçirilecek adeta mücevher gibi işlendiği gümüş takılar, Yalova’nın kendine has hediyelikleri arasında belki de en farklı ve ilgi çekici olanı.
Armutlu Plajı: Hem termal kaynakları hem sahili ile yaz kış tatil yapabileceğin Armutlu’da, Armutlu sahilinden denize girebilirsin. Çakıllı zemini ve temiz deniziyle Armutlu Plajı, Yalova’da denize girilecek en güzel yerlerden biri.
Çınarcık Plajı: İstanbul’a en yakın tatil beldelerinden biri olan Çınarcık’ta, Çınarcık Plajı’ndan Marmara Denizi’nin serin sularında yüzme keyfini yaşayabilirsin.
Koruköy Plajı: Yalova’nın batısında yer alan Koruköy Plajı, temiz denizi, kumsalları ile pek çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmektedir.
Esenköy Plajı: Dallabaş Dağı’nın eteklerinde yer alan Esenköy Plajı, denizle orman manzaralarını aynı anda sunuyor. Ormanla denizin birleştiği bu muhteşem plajda denize girebilirsin.
Yalova Altın Çınar Festivali: Her yıl temmuz ayında Çınarcık’ta düzenlenen Yalova Altın Çınar Festivali, ünlü sanatçıların konserleri ile şenlik havasında geçiyor.
Delmece Yaylası Şenlikleri: Yayla kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hedeflenen festival, her yıl temmuz ayında Delmece Yaylası’nda düzenleniyor.
Tarih öncesi çağlarda MÖ 3000 yıllarında Bitinya adıyla anılan bölgede yer alan Yalova, tarih boyunca; Hititler, Frigler ve Pers egemenliği altında girdi. MÖ 5. Yüzyılda Bitinya Krallığı'nın kurulduğu Yalova sırasıyla Roma ve Bizans hakimiyetine girdi. 1302'de Bafeus Savaşı ile Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarına katılan Yalova, o tarihlerde Yalak-abad adıyla tarihi kayıtlara geçti.
I. Dünya Savaşı sonrası 1 yıl kadar işgal altında kalan Yalova ve çevresi, 19 Temmuz 1921'de düşman işgalinden kurtuldu. Yalova, Armutlu Altınova, Subaşı ve Kaytazdere’yi sınırları içine alarak, 6 Haziran 1995 tarihinde İstanbul’dan ayrılarak il ilan edildi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirli dönemlerde gelip kaldığı Yalova, hem çağlardır ziyaret edilen termal kaynakları, muhteşem yaylaları ve sahilleriyle tatil için tercih ediliyor.
Yalova’nın yemyeşil tabiatı, insanı gençleştiren kaplıcaları ve içmeleri, doğayla insanı kucaklaştıran yaylaları Yalova’yı doğa tatili için mükemmel bir adres yapıyor. Yalova’nın tarihi yerlerini görmek isteyenler için Yalova merkez otelleri; Yalova termal kaplıcalarında yenilenmek isteyenler için Termal otelleri ve Armutlu otelleri misafirlerine birbirinden özel seçenekler sunuyor. Yalova’da yılın dört mevsimi doğayla baş başa bir tatil yapmak isteyenler için Çınarcık Otelleri harika seçenekler sunuyor. Armutlu otelleri ise, hafta sonu tatili için gidilecek İstanbul’a yakın bir tatil yerleri arasında huzurlu bir atmosfer arayanların ilk tercihi oluyor.
Birbirinden şık Yalova Butik Otelleri ayrıcalıklı hizmetleri ile öne çıkıyor. Yalova’da uygun fiyatlarla konaklamak içinse Yalova Pansiyonları ve Yalova Apart Otelleri farklı zevklere ve ihtiyaçlara uygun seçenekler sunuyor.
Odamax.com ile Yalova otel fiyatlarını görüntüleyebilir, dilediğin oteli seçip anında online rezervasyon yapabilirsin. Ücretsiz iptal, kredi kartsız rezervasyon ve otelde ödeme gibi daha birçok kolaylık Odamax.com’da seni bekliyor. Yalova’nun doğa manzaraları karşısında romantik bir balayı tatili için Odamax.com ile yerini anında ayırtabilirsin.